
“Denne fool, der er peppet op med ingefær, er både let, luftig og behageligt neonfarvet. Jeg har svært ved at komme i tanke om en dessert, jeg hellere ville spise. Rabarberen bidrager med en kærkommen skarphed og et strejf af farvestrålende lyserød. Vegansk fløde kan muligvis ikke piskes til bløde toppe – bare pisk den, så meget du kan”. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
TIL RABARBEREN
- 2 stilke rabarber, skåret i tynde skiver (se alternativer nedenfor)
- 1 toppet spiseskefuld sukker (gerne finkornet)
TIL FOOLEN
- 3 dl piskefløde eller vegansk fløde
- 1 dl tyk, græsk yoghurt eller kokosyoghurt
- 6 kugler syltet ingefær, hvoraf 4 er finthakkede og 2 er skåret i tynde skiver, plus 1 spiseskefuld sirup fra glasset
- Skallen af ½ ubehandlet citron
Variationer alt efter årstiden
- Jordbær, rå, skåret i skiver
- Hindbær, rå, moset
- Pære, rå, skåret i tynde skiver
- Blommer, kogt med en smule sukker
- Stikkelsbær, kogt med en smule sukker
-
Fremgangsmåde
-
1Ovntemperatur: 190 °C/gasmærke 5.
-
2Steg rabarber og sukker på en pande i 2 minutter, indtil saften får sukkeret til at blive til en lyserød sirup, samtidig med at rabarberen bevarer sit bid. Sæt til side for at køle af i panden i 20 minutter.
-
3Pisk fløden eller den veganske fløde cremet og luftig (ikke for stiv), og vend den derefter i yoghurten.
-
4Tilføj den finthakkede ingefær og rør den i sammen med ingefærsiruppen og citronskallen. Når den halvbagte rabarber er kølet af, rører du halvdelen af den ned i fløden.
-
5Tag 4 Le Creuset ramekiner og brug en grydeske til at fordele fool-blandingen ensarter i dem. Pynt med den resterende ingefær, der er skåret i tynde skiver, og resten af rabarberen.
-
6Kokkens notater: Du kan justere mængden af sukker, så den passer til din frugts sødme.