Rabarberfool med syltet ingefær

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Rabarberfool med syltet ingefær
“Denne fool, der er peppet op med ingefær, er både let, luftig og behageligt neonfarvet. Jeg har svært ved at komme i tanke om en dessert, jeg hellere ville spise. Rabarberen bidrager med en kærkommen skarphed og et strejf af farvestrålende lyserød. Vegansk fløde kan muligvis ikke piskes til bløde toppe – bare pisk den, så meget du kan”. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL RABARBEREN
  • 2 stilke rabarber, skåret i tynde skiver (se alternativer nedenfor)
  • 1 toppet spiseskefuld sukker (gerne finkornet)
TIL FOOLEN
  • 3 dl piskefløde eller vegansk fløde
  • 1 dl tyk, græsk yoghurt eller kokosyoghurt
  • 6 kugler syltet ingefær, hvoraf 4 er finthakkede og 2 er skåret i tynde skiver, plus 1 spiseskefuld sirup fra glasset
  • Skallen af ½ ubehandlet citron
Variationer alt efter årstiden
  • Jordbær, rå, skåret i skiver
  • Hindbær, rå, moset
  • Pære, rå, skåret i tynde skiver
  • Blommer, kogt med en smule sukker
  • Stikkelsbær, kogt med en smule sukker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ovntemperatur: 190 °C/gasmærke 5.
  • 2
    Steg rabarber og sukker på en pande i 2 minutter, indtil saften får sukkeret til at blive til en lyserød sirup, samtidig med at rabarberen bevarer sit bid. Sæt til side for at køle af i panden i 20 minutter.
  • 3
    Pisk fløden eller den veganske fløde cremet og luftig (ikke for stiv), og vend den derefter i yoghurten.
  • 4
    Tilføj den finthakkede ingefær og rør den i sammen med ingefærsiruppen og citronskallen. Når den halvbagte rabarber er kølet af, rører du halvdelen af den ned i fløden.
  • 5
    Tag 4 Le Creuset ramekiner og brug en grydeske til at fordele fool-blandingen ensarter i dem. Pynt med den resterende ingefær, der er skåret i tynde skiver, og resten af rabarberen.
  • 6
    Kokkens notater: Du kan justere mængden af sukker, så den passer til din frugts sødme.