- Frugt
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1 liter vand
- 1 vaniljestang splittet i to
- 2 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 1 bakke jordbær
- 1 citron
- 4 ferskner
- 4 spsk. yoghurt naturel
-
Fremgangsmåde
-
1Del rabarberen i 10 cm lange dele og grill dem hårdt på direkte varme til de er gyldne over det hele.
-
2Sæt dem i en gryde med vand, vaniljestang, sukker, stjerneanis, kanel og halvdelen af jordbærrene. Kog og lad trække i 10 minutter. Smag suppen til med citron og eventuelt mere sukker.
-
3Tag gryden af varmen og afkøl suppen. Sigt suppen.
-
4Skær de resterende jordbær i både.
-
5Del fersknerne i to, fjern stenene og grill ferskenerne på direkte varme til de er gyldne og lune.
-
6Hæld suppen i skåle og pynt med jordbær, grillet fersken og yoghurt. Top gerne suppen med mynte og grovhakkede nødder lige før servering.
-
7Tip:
-
8Du kan med fordel lave suppen dagen før den skal bruges.
-
9Opskriften er udviklet af Jan Ivar Nykvist for Le Creuset.