Rabarbersuppe med grillet fersken, jordbær og yoghurt

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rabarbersuppe med grillet fersken, jordbær og yoghurt
Rabarber, jordbær og fersken er smagen af sommer og den perfekte dessert til din grillmenu. Opskriften er udviklet af Jan Ivar Nykvist for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 liter vand
  • 1 vaniljestang splittet i to
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1 bakke jordbær
  • 1 citron
  • 4 ferskner
  • 4 spsk. yoghurt naturel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Del rabarberen i 10 cm lange dele og grill dem hårdt på direkte varme til de er gyldne over det hele.
  • 2
    Sæt dem i en gryde med vand, vaniljestang, sukker, stjerneanis, kanel og halvdelen af jordbærrene. Kog og lad trække i 10 minutter. Smag suppen til med citron og eventuelt mere sukker.
  • 3
    Tag gryden af varmen og afkøl suppen. Sigt suppen.
  • 4
    Skær de resterende jordbær i både.
  • 5
    Del fersknerne i to, fjern stenene og grill ferskenerne på direkte varme til de er gyldne og lune.
  • 6
    Hæld suppen i skåle og pynt med jordbær, grillet fersken og yoghurt. Top gerne suppen med mynte og grovhakkede nødder lige før servering.
  • 7
    Tip:
  • 8
    Du kan med fordel lave suppen dagen før den skal bruges.
  • 9
    Opskriften er udviklet af Jan Ivar Nykvist for Le Creuset.