
Ratatouille fejrer sommerhavnens afgrøder såsom aubergine, tomat og squash, som alle modnes omkring samme tidspunkt. Det er en ægte, fransk klassiker og kan både nydes som tilbehør til bøf eller steg eller på egen hånd som et vegetarisk indslag. Prøv den!
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4-5 store tomater
- 1 courgette
- 1 gul courgette
- 1 aubergine
- 3 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk olivenolie
- 1 bundt frisk timian
- 2-4 tsk herbes de provence
- 1 ds flåede tomater
- 1 dl hvidvin
- Salt efter ønske
- Peber efter ønske
-
Fremgangsmåde
-
1Inden du begynder med retten, er det vigtigt at dine tomater, courgetter og aubergine har samme diameter. Grøntsagerne skal skæres i ensartede, tynde skiver, så du senere kan bruge dem som låg til ratatouille.
-
2De resterende grøntsager, peberfrugt, gulerødder, løg og hvidløg, skal skæres ud.
-
3Saucen:
-
4Tilsæt de fintskårede grøntsager samt enderne i en tykbundet gryde med olivenolie og steg dem til de bliver gyldne. Grøntsagsblandingen skal krydres med frisk timian og herbes de provence, hvorefter det skal varme i igennem i cirka 10 minutter ved medium varme.
-
5Nu skal hvidvinen tilsættes blandingen. Lad den koge hurtigt af.
-
6Tilsæt derefter de flåede tomater og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Når det har simret, tager du blandingen af blusset og blender det til en lind sauce.
-
7Saucen og dine tyndskårne grøntsagsskiver skal nu samles. Hæld saucen i en tykbundet, bred gryde der kan gå i ovnen.
-
8Anret derefter grøntsagsskiverne i en snegl hele vejen rundt i gryden, så du danner et låg af aubergine, tomat og courgette ovenpå saucen. Tilsæt salt, peber, herbes de provence, frisk timian og et par stænk olivenolie.
-
9Sæt låg på gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader varmluft i omkring 30 minutter.
-
10Velbekomme!