- Grøntsager
Ingredienser
- 4-5 store tomater
- 1 courgette
- 1 gul courgette
- 1 aubergine
- 3 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk olivenolie
- 1 bundt frisk timian
- 2-4 tsk herbes de provence
- 1 ds flåede tomater
- 1 dl hvidvin
- Salt efter ønske
- Peber efter ønske
-
Fremgangsmåde
-
1Inden du begynder med retten, er det vigtigt at dine tomater, courgetter og aubergine har samme diameter. Grøntsagerne skal skæres i ensartede, tynde skiver, så du senere kan bruge dem som låg til ratatouille.
-
2De resterende grøntsager, peberfrugt, gulerødder, løg og hvidløg, skal skæres ud.
-
3Saucen:
-
4Tilsæt de fintskårede grøntsager samt enderne i en tykbundet gryde med olivenolie og steg dem til de bliver gyldne. Grøntsagsblandingen skal krydres med frisk timian og herbes de provence, hvorefter det skal varme i igennem i cirka 10 minutter ved medium varme.
-
5Nu skal hvidvinen tilsættes blandingen. Lad den koge hurtigt af.
-
6Tilsæt derefter de flåede tomater og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Når det har simret, tager du blandingen af blusset og blender det til en lind sauce.
-
7Saucen og dine tyndskårne grøntsagsskiver skal nu samles. Hæld saucen i en tykbundet, bred gryde der kan gå i ovnen.
-
8Anret derefter grøntsagsskiverne i en snegl hele vejen rundt i gryden, så du danner et låg af aubergine, tomat og courgette ovenpå saucen. Tilsæt salt, peber, herbes de provence, frisk timian og et par stænk olivenolie.
-
9Sæt låg på gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader varmluft i omkring 30 minutter.
-
10Velbekomme!