- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 500 g store rejer med skaller
- 2 fed hvidløg
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 bundt koriander
- 1 spsk. mild paprika
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. cayennepeber eller harissapasta
- Saften fra 1 citron
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. vand
- ¼ tsk. groft havsalt
-
Fremgangsmåde
-
1Først laves chermoulaen:
-
2kværn hvidløg og salt i en morter. Hak persille og koriander fint.
-
3Kom det fintkværnede hvidløg i en skål med persille, koriander, paprika, ingefær, stødt spidskommen, cayennepeber, citronsaft, olivenolie og 2 spsk. vand. Bland det hele godt. Det skal blive til en tyk sauce, ligesom en pesto. Om nødvendigt tilføjes en lille smule vand.
-
4Pil rejerne og lad halerne sidde på. Kør en lille skarp kniv ned ad ryggen og fjern den mørke vene. Skyl rejerne og dup dem tørre i køkkenrulle. Vend herefter rejerne i chermoulaen.
-
5Kom det hele i taginens bund, læg låg på og tilbered i 15 minutter ved meget svag varme.