Rejer og chermoula

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rejer og chermoula
Chermoula er en lækker marinade og det perfekte udgangspunkt for mange tagineretter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g store rejer med skaller
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 bundt koriander
  • 1 spsk. mild paprika
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber eller harissapasta
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. vand
  • ¼ tsk. groft havsalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Først laves chermoulaen:
  • 2
    kværn hvidløg og salt i en morter. Hak persille og koriander fint.
  • 3
    Kom det fintkværnede hvidløg i en skål med persille, koriander, paprika, ingefær, stødt spidskommen, cayennepeber, citronsaft, olivenolie og 2 spsk. vand. Bland det hele godt. Det skal blive til en tyk sauce, ligesom en pesto. Om nødvendigt tilføjes en lille smule vand.
  • 4
    Pil rejerne og lad halerne sidde på. Kør en lille skarp kniv ned ad ryggen og fjern den mørke vene. Skyl rejerne og dup dem tørre i køkkenrulle. Vend herefter rejerne i chermoulaen.
  • 5
    Kom det hele i taginens bund, læg låg på og tilbered i 15 minutter ved meget svag varme.