- Ris & Korn
Ingredienser
- 2 dl blåbær
- 0,5 dl vand
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. koksolie
- 2 dl Arborio-ris (risottoris)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 1 stjerneanis
- 1 vaniljestang, flækket
- 1 kanelstang
- 3 spsk. brun farin
- Nøddesmør (fx hasselnøddesmør, cashewsmør, mandelsmør, osv), til servering
- Ristede kerner (fx solsikkekerner, græskarkerner, osv.), til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Kom blåbær og vand på en pande sammen med sukker og steg det i 5 minutter til bærerne er bløde og sukkeret opløst. Stil til side og lade det køle af.
-
2Varm Cocotte Every-gryden op ved middel varme.
-
3Smelt kokosolie, tilsæt ris og bland godt. Tilsæt kokosmælk, fyld dåsen op med vand og tilsæt halvdelen – gem resten af vandet.
-
4Tilsæt brun farin, stjerneanis, vaniljestang og kanelstang, læg begge lågene på, og lad det simre i 25-30 minutter til risene er tilberedte. Rør undervejs, og tilsæt vand fra dåsen, hvis grøden bliver for tør.
-
5Tag gryden af varmen, og lad den stå med låg på i 10 minutter – dette får risene til at absorbere mere væske og aroma.
-
6Servér med de stegte blåbær, nøddesmør og ristede kerner.