- Æg
Ingredienser
- 4 æg
- 250 g ricotta
- 175 g sukker
- 1 usprøjtet citron
- 250 g mandelmel
- 100 g sukker
- 2 spsk. vand
- 1 dl piskefløde
- 150 g blødt smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. fint salt
- 100 g flormelis
- 125 g blåbær
- 100 g jordbær
- flagesalt
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 150° C.
-
2Del æggene i blommer og hvider. Pisk ricotta og æggeblommer med sukkeret i en skål, til det er blødt og cremet. Riv skallen af citronen fint, og kom den i skålen.
-
3Kom mandelmel i, og rør til en ensartet dej.
-
4Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Kom dejen i en springform (24 cm).
-
5Bag kagen i 40-45 minutter. Test, om kagen er bagt, ved at stikke et træspyd ned i midten. Kommer spyddet rent ud, har kagen fået nok.
-
6Tag kagen ud af springformen, og lad den køle af på en bagerist.
-
7Lav karamelcremen:
-
8Kom sukker og vand i en gryde, og bring det i kog ved middel varme. Lad være med at røre i gryden.
-
9Lad det koge i 6-7 minutter, til sukkeret begynder at smelte og blive gyldent.
-
10Fjern gryden fra varmen, og pisk fløden i sukkeret. Fortsæt med at piske, til det har en blød og cremet konsistens. Lad karamelmassen køle af.
-
11Pisk smør med vaniljesukker og salt i ca. 3 minutter, til det er luftigt. Rør flormelis i.
-
12Pisk den kolde karamelmasse i – pisk ca. 2 minutter, til du har en glat creme. Lad cremen køle af i 30 minutter.
-
13Pynt kagen med creme og bær, og drys med lidt flagesalt.