Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g Arborio risottoris
- 1 skalotteløg, fintsnittet
- 5 fed hvidløg, fintsnittet
- 5 kviste timian (bladene herfra)
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsefond
- En stor håndfuld fintrevet parmesan
- En spsk. smør
- Salt og peber
- Extra jomfruolivenolie
- 1 bundt asparges skåret i 2 cm stykker
- Urter til pynt (f.eks. bronzefennikel, persille eller purløg)
-
Fremgangsmåde
-
1Varm 2 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde og steg fintsnittet skalotteløg og hvidløg ved svag varme, indtil de bliver helt bløde.
-
2Tilsæt derefter ris og timianblade. Lad det stege med ved lav varme i et par minutter.
-
3Tilsæt derefter hvidvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt derefter hønsefonden lidt ad gangen, som risene suger det til sig. Krydr risottoen med salt og peber. Når risene er al dente, tilsættes en iskold smørklat og parmesan. Sluk for varmen, rør godt rundt og lad det hvile.
-
4Varm olivenolie op i en pande og steg aspargesstykker i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber.
-
5Pynt risotto med aspargesstykker, revet parmesan og friske urter.