Risotto med asparges

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

RISOTTO:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g Arborio risottoris
  • 1 skalotteløg, fintsnittet
  • 5 fed hvidløg, fintsnittet
  • 5 kviste timian (bladene herfra)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l hønsefond
  • En stor håndfuld fintrevet parmesan
  • En spsk. smør
  • Salt og peber
  • Extra jomfruolivenolie
TOPPING:
  • 1 bundt asparges skåret i 2 cm stykker
  • Urter til pynt (f.eks. bronzefennikel, persille eller purløg)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm 2 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde og steg fintsnittet skalotteløg og hvidløg ved svag varme, indtil de bliver helt bløde.
  • 2
    Tilsæt derefter ris og timianblade. Lad det stege med ved lav varme i et par minutter.
  • 3
    Tilsæt derefter hvidvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt derefter hønsefonden lidt ad gangen, som risene suger det til sig. Krydr risottoen med salt og peber. Når risene er al dente, tilsættes en iskold smørklat og parmesan. Sluk for varmen, rør godt rundt og lad det hvile.
  • 4
    Varm olivenolie op i en pande og steg aspargesstykker i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber.
  • 5
    Pynt risotto med aspargesstykker, revet parmesan og friske urter.