- Grøntsager
Ingredienser
- 200 g rødbeder
- ¼ bundt frisk basilikum
- 4 æg
- ¼ l fløde
- 1 bæger gedeost i olie
- Salt og peber
- 100 g speltmel
- 100 g hvedemel
- 75 g smør
- 2 spsk. vand
- 1 tsk. Salt
-
Fremgangsmåde
-
1Kom de to slags mel, salt og vand i en blender, og smulder smørret deri. I stedet for at blende dejen kan den også samles i hænderne, ved at blande alle ingredienser sammen og samle dem med kvark.
-
2Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer. Derefter rulles den ud, så den passer med tærtens form.
-
3Skræl og kog rødbederne og lad dem køle lidt af.
-
4Skær de kogte rødbeder i passende skiver, og hak basilikum groft.
-
5Bland det sammen og fordel det i tærteformen.
-
6Pisk æg og fløde sammen med salt og peber og hæld det over.
-
7Smulder gedeosten henover rødbederne.
-
8Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185 grader i 45-55 minutter, indtil tærten er gylden.
-
9Server tærten lun eller kold med grøn salat.
-
10Kom de to slags mel, salt og vand i en blender, og smulder smørret deri. I stedet for at blende dejen kan den også samles i hænderne, ved at blande alle ingredienser sammen og samle dem med kvark.