Rødbedetærte med spelt, gedeost og basilikum

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rødbedetærte med spelt, gedeost og basilikum
Kombinationen af den friske basilikum, den fede og salte gedeost og rødbederne giver en smagfuld og sund tærte, der er perfekt til et aftensmadsmåltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 200 g rødbeder
  • ¼ bundt frisk basilikum
  • 4 æg
  • ¼ l fløde
  • 1 bæger gedeost i olie
  • Salt og peber
Tærtedej:
  • 100 g speltmel
  • 100 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. Salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
      Kom de to slags mel, salt og vand i en blender, og smulder smørret deri. I stedet for at blende dejen kan den også samles i hænderne, ved at blande alle ingredienser sammen og samle dem med kvark.
  • 2
    Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer. Derefter rulles den ud, så den passer med tærtens form.
  • 3
    Skræl og kog rødbederne og lad dem køle lidt af.
  • 4
    Skær de kogte rødbeder i passende skiver, og hak basilikum groft.
  • 5
    Bland det sammen og fordel det i tærteformen.
  • 6
    Pisk æg og fløde sammen med salt og peber og hæld det over.
  • 7
    Smulder gedeosten henover rødbederne.
  • 8
    Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185 grader i 45-55 minutter, indtil tærten er gylden.
  • 9
    Server tærten lun eller kold med grøn salat.
  • 10
    Kom de to slags mel, salt og vand i en blender, og smulder smørret deri. I stedet for at blende dejen kan den også samles i hænderne, ved at blande alle ingredienser sammen og samle dem med kvark.