Rosinbrød

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Rosinbrød
Dette let sødede brød med fyldige rosiner kan typisk nydes som morgenmad, men det kan også bruges til at lave et lækkert kagebrød eller endda arme riddere (French toast).
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 ml (1 kop) mælk
  • 125 ml (½ kop) rosiner
  • 625 ml (2 ½ kopper) mel
  • 10 g gær (15 ml)
  • 40 ml krystalsukker
  • 7 ½ ml salt
  • 50 ml smeltet smør
  • 1 stort æg
TIL GLASERING EFTER BAGNING:
  • 65 ml hvidt krystalsukker
  • 65 ml vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm mælken op til nær kogepunktet, og lad den afkøle til den er lunken.
  • 2
    Hæld kogende vand over rosinerne, og lad dem stå i 10 minutter. Dræn og lad dem køle af.
  • 3
    Kom 2 kopper af melet, gær, sukker og salt i skålen på en elektrisk røremaskine med en spatel. Tilsæt den lune mælk, smeltet smør og et æg. Bland kortvarigt, så der dannes en ujævn, våd dej.
  • 4
    Skift til en dejkrog, og tilsæt gradvist det resterende mel i små portioner, indtil der dannes en glat og blød dej. Ælt i ca. 5 minutter. Vend rosinerne i en spiseskefuld mel, og kom dem i dejen. Bland grundigt i 1 minut.
  • 5
    Lad den hæve tildækket på et lunt sted, indtil dejen er dobbelt så stor, som den er nu, ca. 1 time.
  • 6
    Børst Le Creuset-brødovnens bund og sider med smør.
  • 7
    Slå dejen tilbage. Form forsigtigt dejen til et rundt brød, og læg det i bunden af brødovnen. Læg låg på, og lad brødet hæve, indtil det har fordoblet sin størrelse, ca. 45 minutter.
  • 8
    Forvarm ovnen til 250 °C (230 °C varmluft).
  • 9
    Sæt i ovnen, og sænk temperaturen til 200 °C (190 °C varmluft) og sæt brødovnen i ovnen for at bage. Bag i 20 minutter, tag derefter låget af, skru varmen ned til 180 °C (170 °C varmluft), og lad brødet bage i yderligere 10-15 minutter, indtil det er brunt.
  • 10
    Sukkerglasuren laves ved at opløse sukkeret i vandet og lade det koge i 1-2 minutter uden omrøring.
  • 11
    Når brødet er bagt, tages det ud af brødovnen, og glasuren børstes straks over brødet. Lad brødet afkøle, inden det skæres i skiver.