- Frugt
Ingredienser
- 250 ml (1 kop) mælk
- 125 ml (½ kop) rosiner
- 625 ml (2 ½ kopper) mel
- 10 g gær (15 ml)
- 40 ml krystalsukker
- 7 ½ ml salt
- 50 ml smeltet smør
- 1 stort æg
- 65 ml hvidt krystalsukker
- 65 ml vand
-
Fremgangsmåde
-
1Varm mælken op til nær kogepunktet, og lad den afkøle til den er lunken.
-
2Hæld kogende vand over rosinerne, og lad dem stå i 10 minutter. Dræn og lad dem køle af.
-
3Kom 2 kopper af melet, gær, sukker og salt i skålen på en elektrisk røremaskine med en spatel. Tilsæt den lune mælk, smeltet smør og et æg. Bland kortvarigt, så der dannes en ujævn, våd dej.
-
4Skift til en dejkrog, og tilsæt gradvist det resterende mel i små portioner, indtil der dannes en glat og blød dej. Ælt i ca. 5 minutter. Vend rosinerne i en spiseskefuld mel, og kom dem i dejen. Bland grundigt i 1 minut.
-
5Lad den hæve tildækket på et lunt sted, indtil dejen er dobbelt så stor, som den er nu, ca. 1 time.
-
6Børst Le Creuset-brødovnens bund og sider med smør.
-
7Slå dejen tilbage. Form forsigtigt dejen til et rundt brød, og læg det i bunden af brødovnen. Læg låg på, og lad brødet hæve, indtil det har fordoblet sin størrelse, ca. 45 minutter.
-
8Forvarm ovnen til 250 °C (230 °C varmluft).
-
9Sæt i ovnen, og sænk temperaturen til 200 °C (190 °C varmluft) og sæt brødovnen i ovnen for at bage. Bag i 20 minutter, tag derefter låget af, skru varmen ned til 180 °C (170 °C varmluft), og lad brødet bage i yderligere 10-15 minutter, indtil det er brunt.
-
10Sukkerglasuren laves ved at opløse sukkeret i vandet og lade det koge i 1-2 minutter uden omrøring.
-
11Når brødet er bagt, tages det ud af brødovnen, og glasuren børstes straks over brødet. Lad brødet afkøle, inden det skæres i skiver.