Røsti af sød kartoffel med røget laks og creme fraiche

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Røsti af sød kartoffel med røget laks og creme fraiche
Øvelse gør mester, og når du har øvet dig i lave de her røsti, vil morgenmad eller frokost aldrig være det samme igen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL RØSTIEN AF SØD KARTOFFEL
  • 3 store normale kartofler, skrællet (600 g)
  • 2 mellemstore søde kartofler, skrællet (400 g)
  • 2 store æg, piskede
  • 5 ml stødt koriander
  • 5 ml stødt spidskommen
  • 100 g smør
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 60 ml olivenolie
VED SERVERING
  • 100 g røget laks
  • 30 ml creme fraiche
  • 15 g kapers
  • Dild, til servering
  • Kværnet sort peber, til servering
  • Syltede rødløg, til servering
  • Skrællede sellerisløjfer til pynt
  • Friske citronbåde til presning
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Riv de almindelige og de søde kartofler på den tykke side af et rivejern.
  • 2
    Skyl ikke kartoflerne, da det fjerner stivelsen. Læg kartoflerne i et viskestykke og pres den overskydende væde ud. Dette giver en sprød røsti, som ikke er fugtig. Læg de tørrede kartofler i en skål med æg, salt, peber, koriander og spidskommen. Krydr godt med salt og peber og hæld lidt smeltet smør over.
  • 3
    Placer en Le Creuset 26 cm Signature stegepande over medium til lav varme. Tilføj en god mængde olivenolie og 15 g smør i gryden og lad det varme op. Når smørret bobler, så læg nok revet kartoffelblanding i panden til at dække bunden med et lag, som er 1 cm - 2 cm tykt. Tryk det sammen til et tyndt lag med en dejskraber. Læg en klat smør oven på røstien efter 2 minutter. Tilbered i 4-5 minutter eller indtil du kan se, at kanten bliver sprød og gyldenbrun.
  • 4
    Hæld en god mængde olivenolie langs kanten af røstien; det vil hjælpe med at løsne den, før den vendes. Når røstien kan bevæge sig, når du ryster panden, er den klar til at blive vendt.
  • 5
    Læg en tallerken oven på panden, og vend forsigtigt røstien over på tallerkenen. Placer røstien tilbage i pande og forsæt tilberedningen af den anden side i yderligere 3 minutter. Røsti er nemt have med at gøre, hvis den falder lidt fra hinanden, kan den trykkes sammen igen og tilberedes lidt længere.
  • 6
    Til servering toppes med creme fraiche, røget laks, kapers, dild og sort peber. Pynt med skrællet selleri og syltede rødløg.
  • 7
    Server med det samme.