- Grøntsager
Ingredienser
- 3 store normale kartofler, skrællet (600 g)
- 2 mellemstore søde kartofler, skrællet (400 g)
- 2 store æg, piskede
- 5 ml stødt koriander
- 5 ml stødt spidskommen
- 100 g smør
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 60 ml olivenolie
- 100 g røget laks
- 30 ml creme fraiche
- 15 g kapers
- Dild, til servering
- Kværnet sort peber, til servering
- Syltede rødløg, til servering
- Skrællede sellerisløjfer til pynt
- Friske citronbåde til presning
-
Fremgangsmåde
-
1Riv de almindelige og de søde kartofler på den tykke side af et rivejern.
-
2Skyl ikke kartoflerne, da det fjerner stivelsen. Læg kartoflerne i et viskestykke og pres den overskydende væde ud. Dette giver en sprød røsti, som ikke er fugtig. Læg de tørrede kartofler i en skål med æg, salt, peber, koriander og spidskommen. Krydr godt med salt og peber og hæld lidt smeltet smør over.
-
3Placer en Le Creuset 26 cm Signature stegepande over medium til lav varme. Tilføj en god mængde olivenolie og 15 g smør i gryden og lad det varme op. Når smørret bobler, så læg nok revet kartoffelblanding i panden til at dække bunden med et lag, som er 1 cm - 2 cm tykt. Tryk det sammen til et tyndt lag med en dejskraber. Læg en klat smør oven på røstien efter 2 minutter. Tilbered i 4-5 minutter eller indtil du kan se, at kanten bliver sprød og gyldenbrun.
-
4Hæld en god mængde olivenolie langs kanten af røstien; det vil hjælpe med at løsne den, før den vendes. Når røstien kan bevæge sig, når du ryster panden, er den klar til at blive vendt.
-
5Læg en tallerken oven på panden, og vend forsigtigt røstien over på tallerkenen. Placer røstien tilbage i pande og forsæt tilberedningen af den anden side i yderligere 3 minutter. Røsti er nemt have med at gøre, hvis den falder lidt fra hinanden, kan den trykkes sammen igen og tilberedes lidt længere.
-
6Til servering toppes med creme fraiche, røget laks, kapers, dild og sort peber. Pynt med skrællet selleri og syltede rødløg.
-
7Server med det samme.