Røsti med grønkål, valnødder og cheddar

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Røsti med grønkål, valnødder og cheddar
“Sommetider, når jeg længes efter den knasende sprødhed og tekstur, der findes i en god tærte, laver jeg denne røsti, der er smørbagt og toppet med revet knoldselleri. De mange aromaer varmer dig op: Den runde sødme fra muskatnødden, de smørbløde butterbeans, de ristede valnødder, mineralerne i grønkålen og æblecidereddikens skarpe smag. Hvis du er i humør til et solidt måltid, kan du sågar servere den med noget kartoffelmos. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL FYLDET
  • En lille kålroe eller pastinak (ca. 500 g), skrællet og skåret i stykker på 1 cm
  • Olivenolie
  • Salt og sort peber
  • 100 g valnødder
  • 1 rødløg, skrællet og finthakket
  • 2 fed hvidløg, skrællede og skåret i tynde skiver
  • 2 toppede spsk mel (jeg brugte fuldkornsmel)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g grønkål
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 dåse (400 g) butterbeans
  • 1 toppet spsk grov sennep
  • 100 g cheddar, smuldret til små stykker
TIL PYNTEN
  • 1 stor knoldselleri, skrællet
  • ½ muskatnød
  • Ét lille bundt timian, med plukkede blade
  • 2 spsk usaltet smør eller ghee
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ovntemperatur: 200 °C/gasmærke 6.
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 °C/gasmærke 6.
  • 3
    Fordel den hakkede kålroe på en bradepande, stænk med olivenolie, kom salt og peber på efter smag og bag den i ovnen i cirka 30 minutter, eller indtil den er mør og dens kanter har fået farve.
  • 4
    Fordel valnødderne på et fad, og rist dem i ovnen sammen med kålroen i 6 minutter, eller indtil de har fået farve. Hak dem groft og sæt dem til side.
  • 5
    Varm en lille smule olivenolie op i en stor pande, og tilføj rødløget. Steg det er cirka 10 minutter, eller indtil det er blødt, og tilføj så hvidløget. Steg begge dele, indtil deres kanter begynder at få farve.
  • 6
    Tilføj hurtigt melet, og rør i et minut, hvorefter du tilføjer bouillonen lidt efter lidt. Husk at røre efter hver opøsning, så der ikke kommer klumper i saucen.
  • 7
    Fjern kålen fra stokkene, skær stokkene i meget fine stykker og riv store blade over, så de bliver mindre.
  • 8
    Tilføj kålen på panden sammen med eddiken, sæt låget på, og lad kålen blive blød i et par minutter.
  • 9
    Hæld lagen fra butterbeansne, og tilføj dem til panden, imens du maser dem ganske let med en grydeske.
  • 10
    Tag panden af varmen, og tilføj sennep, ost, valnødder og ristet kålroe. Rør det sammen, og smag det til med salt og peber, hvorefter du hælder blandingen i dit Le Creuset Heritage rektangulære fad (26 cm).
  • 11
    For at lave pynten, river du knoldsellerien på rivejernets grove side (du kan også bruge en foodprocessor til dette). Hæld knoldsellerien over i en sigte, strø salt ud over og lad den trække et par minutter, så væden løber fra. Du kan knuge knoldsellerien med dine hænder, så processen sker hurtigere. Kom knoldsellerien over i en skål, og riv muskatnød hen over. Tilføj timianbladene.
  • 12
    Bland det hele let sammen med dine hænder, og drys det derefter hen over tærtefyldet. Kom små stykker smør eller ghee på toppen, og bag i 20 minutter, eller indtil fyldet bobler og pynten har fået farve.