- Oksekød
Ingredienser
- 600 g oksebov, oksetykkam eller oksebryst
- 100 g tørsaltet bacon (fås i velassorterede supermarkeder)
- 25 g smør
- 1½ spsk. hvedemel
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 flaske rødvin (75 cl)
- ½ l bouillon
- 2 tsk. tørret timian eller 6-8 friske kviste timian
- 6 laurbærblade
- 6 skalotteløg
- 6 fed hvidløg
- 600 g gulerødder
- 400 g champignoner
- Salt og friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Skær kød og bacon ud i stykker på ca. 2 x 2 cm.
-
2Brun bacon i en stor gryde. Tag baconen op af gryden, smelt smørret i baconfedtet, og svits kødet i gryden. Krydr med salt og peber.
-
3Drys kødet med mel, tilsæt tomatpuré, og rør godt rundt.
-
4Tilsæt vin og bouillon, timian (gem lidt til pynt) og laurbærblade og de hele, pillede skalotteløg og hvidløg. Lad det hele simre i ca. 1½ time ved svag varme.
-
5Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Rens champignonerne, og kom grøntsager og bacon i gryden. Lad det simre med i yderligere en halv time, indtil det er mørt.
-
6Drys med timian, og server fx med kartoffelmos.