Sådan bruger du vores Cocotte Every
Hvis kornretter er en daglig favorit i dit køkken, vil du fange dig selv i at række ud efter risgryden Cocotte Every næsten dagligt. Den er nem at bruge og giver perfekte resultater. Dens overlegne design og alsidighed vil gøre Cocotte Every til en favorit i hjemmet – ikke kun til tilberedning af ris og korn, men også til en række af dine yndlingsretter! Få mere at vide om denne multifunktionelle grydes vigtigste funktioner og brug nedenfor.
Hvorfor vælge Cocotte Every
Vores Cocotte Every er designet med den ideelle form, størrelse og funktioner til at koge de perfekte ris hver gang. De høje, buede sider fremmer luft- og væskecirkulationen, og den jævne varme fra den emaljerede støbejernskonstruktion sørger for en ensartet fugtfordeling til tilberedning af hvert eneste korn. Det indvendige låg i stentøj forhindrer skumning og overkogning, der typisk sker under tilberedning af ris i en almindelig gryde. Med det emaljerede interiør i Matte Black er der ikke behov for at brænde gryden ind, og den er nem at rengøre. Desuden kan du med dette praktiske produkt nyde fordelene ved passiv madlavning – opvarm gryden med pasta eller korn på kogesektionen, læg låg på, og lad restvarmen tilberede din mad.
De perfekte ris: Trin for trin
Følg nedenstående trin for at se, hvor nemt det er at lave luftige og jævnt kogte ris hver gang.
Trin 1
Skyl risene grundigt.
Trin 2
Kom ris, vand og krydderier i Cocotte Every.
Trin 3
Varm væsken langsomt op til kogepunktet. Skru ned, læg låg på, og lad det simre uforstyrret i 15-20 minutter afhængigt af korntypen.
Trin 4
Lad risene dampe af i 10 minutter, og servér.
Sådan laver du japansk ris
Kokken og madforfatteren Yuki Gomi viser, hvordan man laver de perfekte ris i Cocotte Every.
En gryde, mange muligheder: Lær at mestre flere teknikker
Selvom Cocotte Every er designet til at lave de luftigste og mest jævnt kogte ris, kan den bruges til meget mere end det. Dens unikke form er velegnet til andre retter, der traditionelt tilberedes i støbejernsgryder – fra supper til brød og friturestegning. Desuden er gryden ovnsikker: Du kan bruge den til at bage, holde retterne varme eller til at genopvarme rester. Her er nogle idéer, du kan starte med.
Bagning
Brug Cocotte Every til at bage et lille, lækkert brød, hvad enten det skal være sødt eller salt. Den sorte indre belægning vil fremtrylle en gyldenbrun skorpe og en blød krumme.
Fritering
De høje sider minimerer oliestænk og gør gryden perfekt til fritering. Du kan fritere alt fra tempurarejer til en lille portion pommes frites, når trangen rammer!
Stuvning
Kapaciteten på 2 l er ideel til en lille suppe eller en varm gryderet på en kold dag. Den dybe grydes høje sider gør den særligt velegnet til purering af supper ved hjælp af en stavblender.
Dampning
Brug stentøjsindsatsen til at dampe hurtigt og effektivt. Denne teknik er fantastisk til muslinger – servér dem i den farverige gryde for at holde dem varme, mens du spiser.
Miks og match
Se vores sortiment af tilbehør, og find flere favoritter, der passer til din Cocotte Every.
Se mere
Se vores tips til rengøring, brug, madlavningsteknikker og meget mere for at få det bedste ud af dit støbejernskøkkengrej.