Sådan plejer og bruger du stentøj

Hvis du er usikker på, hvordan du rengør og plejer dine stentøjsprodukter, behøver du ikke lede længere. Vores omfattende guide til pleje og brug af stentøj vil hjælpe dig med at bevare holdbarheden og ydeevnen af dine fade, krus, spisestel, skåle og meget mere. Med eksperttips og råd har du al den viden, du har brug for til at sikre mange års nydelse fra din kollektion.

Madlavning med stentøj

Madlavning med stentøj

Når det kommer til madlavning med stentøj – fra søde minigryder til alsidige Heritage-fad, –er det vigtigt at holde et par nøglepunkter i tankerne for optimale resultater. For det første: for at undgå skader må du aldrig bruge stentøjsprodukterne på kogepladen eller en direkte varmekilde.


Le Creuset stentøj er utroligt alsidigt og kan bruges sikkert i mikrobølgeovn, fryser, køleskab, opvaskemaskine og ovn med en maksimal ovnfast temperatur på 260 °C/500 °F. Husk altid at bruge grillhandsker ved håndtering af varmt stentøj.

Madlavning med stentøj


Når du bruger vores ovnfaste stentøj under en grillfunktion, skal du sørge for at holde et mellemrum på mindst 6,5 cm mellem kanten af fadet og varmekilden for at forhindre overophedning. Vær desuden forsigtig med varme håndtag, især ved langvarig brug i mikrobølgeovnen, og undgå at dække håndtagene med plastikindpakning.


For at sikre jævn opvarmning skal du undlade at placere et frossent fad direkte i en forvarmet ovn. Sæt i stedet det frosne fad i en kold ovn, og lad både fad og ovn varme op sammen. Før servering skal du altid kontrollere, at midten af maden er grundigt opvarmet.

Rengøring af stentøj i 4 nemme trin

Vores stentøj er designet med en glaseret overflade, der ikke kun er nem at rengøre, men også meget modstandsdygtig over for ridser, hvilket sikrer et langvarigt udseende. Derudover behøver du aldrig bekymre dig om, at uønskede farver eller smage absorberes.


Denne holdbare kollektion kan også modstå dagligt brug uden misfarvning, afskalning eller revner. Du skal blot følge nogle få enkle trin for at holde dit stentøj rent og pænt, så det stadig ser helt nyt ud.

Lad det køle af

Lad det køle af

Lad dit stentøj køle af til stuetemperatur før rengøring. Dyp for eksempel aldrig et varmt fad direkte i koldt vand, da det kan revne.

Vask og tør af

Vask og tør af

Ved de fleste daglige rengøringer skal du vaske dit stentøj i varmt sæbevand eller vaske det i opvaskemaskinen, indtil programmet er helt færdigt. 

Fjern stædige rester

Fjern stædige rester

Hvis der er noget genstridigt, fastsiddende mad, du ikke kunne fjerne i trin 2, skal du fylde med varmt sæbevand og lægge i blød i 10 til 20 minutter. Vask på sædvanlig vis med en plastikbørste eller svamp.

Skyl og tør

Skyl og tør

Efter rengøring af dit stentøj skal du sørge for at skylle og tørre det af med det samme. Hvis du ønsker at lære mere om den bedste måde at opbevare dit stentøj på, så fortsæt med at læse for at få nogle nyttige tips!

Opbevaring af stentøj

Ved at følge nedenstående trin kan du sikre, at dit stentøj fungerer i mange år fremover.

Opbevaring af stentøj

• Tør dit stentøj helt af efter rengøring og før opbevaring. Tør det blot af i hånden med lidt køkkenrulle eller et viskestykke, så alle dråber fjernes.

• Opbevar det i et tørt skab eller et luftigt rum.

• Med så mange livlige farvemuligheder kan vores stentøjskollektion også vises på hylder eller bordplader, for at give dit køkken en stilfuld indretning.


Hvorfor ikke gøre det nemt? Tilføj vores alsidige stentøjsprodukter til dit køkken i dag, og tag din madlavning til et helt nyt niveau.