Safran- og honning-kylling i gryde med appelsin- og ingefærsauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Safran- og honning-kylling i gryde med appelsin- og ingefærsauce
Denne gryderet er en velduftende opskrift på kylling inspireret af marokkanske smage og tilberedes i én gryde, så det er nem og varmende hverdagsmad.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 spsk (30 ml) olivenolie
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 1 kg kylling i stykker (over- og underlår)
  • 1 rødløg, skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 4 cm ingefær (1 spsk) revet
  • 1 spsk (15 ml) hvedemel
  • 250 ml kyllingefond
  • 1 hel rød chili, skåret på langs
  • Skallen af 1 appelsin
  • 200 ml friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk (15 ml) citronsaft
  • Et nip safran, som skal trække i 30 ml varmt vand
  • 1 spsk (15 ml) honning
  • 300 g babygulerødder
  • 1 dåse kikærter à 400 g, skyllet og drænet
  • 50 g mandelflager, ristede
  • Frisk koriander til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm 1 spsk olie i Le Creusets Signature-buffetgryde på 30 cm. Krydr kyllingen med salt og peber. Brun den på begge side, til den bliver gylden. Tag kyllingen op og sæt den til side.
  • 2
    Hæld den resterende olie i gryden og sautér løget i ca. 6-8 minutter, indtil det er blødt. Rør hvidløg og ingefær i og lad det stege i endnu 1 minut. Drys mel ud over og rør rundt, så løget dækkes. Hæld langsomt fonden i under konstant omrøring, indtil saucen tykner. Tilsæt chili, appelsinskal og -saft, citronsaft, safran-vand og honning.
  • 3
    Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med evt. saft derfra. Læg låg på og lad det simre i 25 minutter.
  • 4
    Tilsæt gulerødder og lad det boble i yderligere 20 minutter, eller indtil gulerødderne er møre og kyllingen gennemstegt. Tilsæt kikærter og varm det hele igennem på ca. 5 minutter. Smag til efter behov.
  • 5
    For at få sprødt kyllingeskind placeres det under ovnens grillfunktion i nogle minutter. Pynt med mandelflager og frisk koriander.