- Kød
Ingredienser
- 2 spsk (30 ml) olivenolie
- Salt og friskkværnet sort peber
- 1 kg kylling i stykker (over- og underlår)
- 1 rødløg, skåret i små tern
- 2 fed hvidløg, hakket
- 4 cm ingefær (1 spsk) revet
- 1 spsk (15 ml) hvedemel
- 250 ml kyllingefond
- 1 hel rød chili, skåret på langs
- Skallen af 1 appelsin
- 200 ml friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk (15 ml) citronsaft
- Et nip safran, som skal trække i 30 ml varmt vand
- 1 spsk (15 ml) honning
- 300 g babygulerødder
- 1 dåse kikærter à 400 g, skyllet og drænet
- 50 g mandelflager, ristede
- Frisk koriander til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Varm 1 spsk olie i Le Creusets Signature-buffetgryde på 30 cm. Krydr kyllingen med salt og peber. Brun den på begge side, til den bliver gylden. Tag kyllingen op og sæt den til side.
-
2Hæld den resterende olie i gryden og sautér løget i ca. 6-8 minutter, indtil det er blødt. Rør hvidløg og ingefær i og lad det stege i endnu 1 minut. Drys mel ud over og rør rundt, så løget dækkes. Hæld langsomt fonden i under konstant omrøring, indtil saucen tykner. Tilsæt chili, appelsinskal og -saft, citronsaft, safran-vand og honning.
-
3Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med evt. saft derfra. Læg låg på og lad det simre i 25 minutter.
-
4Tilsæt gulerødder og lad det boble i yderligere 20 minutter, eller indtil gulerødderne er møre og kyllingen gennemstegt. Tilsæt kikærter og varm det hele igennem på ca. 5 minutter. Smag til efter behov.
-
5For at få sprødt kyllingeskind placeres det under ovnens grillfunktion i nogle minutter. Pynt med mandelflager og frisk koriander.