Saftig frittata med konfiterede hvidløg og gremolata

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Saftig frittata med konfiterede hvidløg og gremolata
“Bliv ikke chokeret over mængden af hvidløg i denne ret: Der bliver mere, end du har brug for, men det holder sig godt i køleskabet i flere måneder, og når du har brugt alle fed, er den fyldige olie nem og lækker at bruge til pastaretter, pizzaer og dressinger. Jeg kan godt lide at bruge en pande i støbejern – jeg synes, at den giver en dejligt jævn varme. Hvis du har adgang til vilde hvidløg, kan du erstatte det konfiterede hvidløg og spinat med et par håndfulde af bladene, hvor du dræner dem på samme måde som spinat. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 hele hvidløg
  • 7,5 dl olivenolie
  • 500 g nye kartofler
  • 200 g babyspinat
  • 6 æg, let piskede
  • Et stort bundt persille
  • Rød chili
  • Skallen af 1 citron
  • Et nip salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ovntemperatur: 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
  • 2
    For at lave de konfiterede hvidløg, tager du 3 hvidløg og adskiller feddene fra hinanden. Lad det papirtynde skind blive siddende på. Læg dem på en lille pande med olien på den laveste varme. Steg dem meget nænsomt i en time, hvor du holder øje med, at olien ikke bliver for varm. Hvis du er nervøs for, om olien bliver for varm, kan du slukke helt for blusset nu og da.
  • 3
    Tag panden af blusset efter en time, og lad blandingen køle helt af. Hæld den derefter på et rent glas.
  • 4
    For at lave frittataen, skal du forvarme ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6. Tilføj kartoflerne til din Le Creuset 26 cm Signature grillpande med 2 spsk af hvidløgsolien, imens du vender kartoflerne, så de alle sammen er glinsende.
  • 5
    Bag dem i ovnen i 30-40 minutter.
  • 6
    Imens tager du 10 af de konfiterede hvidløgsfed og fjerner deres papirtynde skind.
  • 7
    Tag kartoflerne ud af ovnen, når de har fået farve, uden at slukke for ovnen. Ryst kartoflerne godt, så ingen af dem sidder fast på bunden.
  • 8
    Sæt stegepanden tilbage på medium varme (brug en grydelap eller håndtagshandske til at holde på håndtaget – det er meget varmt), og tilføj spinaten, som du vender, indtil den bliver blød.
  • 9
    Drys med hvidløgsfeddene.
  • 10
    Hæld det let piskede æg jævnt ud over pandens indhold og nænsomt rører rundt, så spinaten og kartoflerne dækkes. Steg på medium varme i et par minutter, og sæt den derefter i ovnen, så den kan blive bagt indtil frittataen har sat sig, men stadigvæk bævrer let.
  • 11
    I mellemtiden laver du gremolata. Hak persille og chili fint sammen, og tilføj derefter citronskal og et rundhåndet nip salt.
  • 12
    Server frittataen i gavmilde skiver med gremolata som tilbehør, som man selv kan drysse over.