
“Bliv ikke chokeret over mængden af hvidløg i denne ret: Der bliver mere, end du har brug for, men det holder sig godt i køleskabet i flere måneder, og når du har brugt alle fed, er den fyldige olie nem og lækker at bruge til pastaretter, pizzaer og dressinger. Jeg kan godt lide at bruge en pande i støbejern – jeg synes, at den giver en dejligt jævn varme. Hvis du har adgang til vilde hvidløg, kan du erstatte det konfiterede hvidløg og spinat med et par håndfulde af bladene, hvor du dræner dem på samme måde som spinat. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 3 hele hvidløg
- 7,5 dl olivenolie
- 500 g nye kartofler
- 200 g babyspinat
- 6 æg, let piskede
- Et stort bundt persille
- Rød chili
- Skallen af 1 citron
- Et nip salt
-
Fremgangsmåde
-
1Ovntemperatur: 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
-
2For at lave de konfiterede hvidløg, tager du 3 hvidløg og adskiller feddene fra hinanden. Lad det papirtynde skind blive siddende på. Læg dem på en lille pande med olien på den laveste varme. Steg dem meget nænsomt i en time, hvor du holder øje med, at olien ikke bliver for varm. Hvis du er nervøs for, om olien bliver for varm, kan du slukke helt for blusset nu og da.
-
3Tag panden af blusset efter en time, og lad blandingen køle helt af. Hæld den derefter på et rent glas.
-
4For at lave frittataen, skal du forvarme ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6. Tilføj kartoflerne til din Le Creuset 26 cm Signature grillpande med 2 spsk af hvidløgsolien, imens du vender kartoflerne, så de alle sammen er glinsende.
-
5Bag dem i ovnen i 30-40 minutter.
-
6Imens tager du 10 af de konfiterede hvidløgsfed og fjerner deres papirtynde skind.
-
7Tag kartoflerne ud af ovnen, når de har fået farve, uden at slukke for ovnen. Ryst kartoflerne godt, så ingen af dem sidder fast på bunden.
-
8Sæt stegepanden tilbage på medium varme (brug en grydelap eller håndtagshandske til at holde på håndtaget – det er meget varmt), og tilføj spinaten, som du vender, indtil den bliver blød.
-
9Drys med hvidløgsfeddene.
-
10Hæld det let piskede æg jævnt ud over pandens indhold og nænsomt rører rundt, så spinaten og kartoflerne dækkes. Steg på medium varme i et par minutter, og sæt den derefter i ovnen, så den kan blive bagt indtil frittataen har sat sig, men stadigvæk bævrer let.
-
11I mellemtiden laver du gremolata. Hak persille og chili fint sammen, og tilføj derefter citronskal og et rundhåndet nip salt.
-
12Server frittataen i gavmilde skiver med gremolata som tilbehør, som man selv kan drysse over.