- Grøntsager
Ingredienser
- 3 hele hvidløg
- 7,5 dl olivenolie
- 500 g nye kartofler
- 200 g babyspinat
- 6 æg, let piskede
- Et stort bundt persille
- Rød chili
- Skallen af 1 citron
- Et nip salt
-
Fremgangsmåde
-
1Ovntemperatur: 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
-
2For at lave de konfiterede hvidløg, tager du 3 hvidløg og adskiller feddene fra hinanden. Lad det papirtynde skind blive siddende på. Læg dem på en lille pande med olien på den laveste varme. Steg dem meget nænsomt i en time, hvor du holder øje med, at olien ikke bliver for varm. Hvis du er nervøs for, om olien bliver for varm, kan du slukke helt for blusset nu og da.
-
3Tag panden af blusset efter en time, og lad blandingen køle helt af. Hæld den derefter på et rent glas.
-
4For at lave frittataen, skal du forvarme ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6. Tilføj kartoflerne til din Le Creuset 26 cm Signature grillpande med 2 spsk af hvidløgsolien, imens du vender kartoflerne, så de alle sammen er glinsende.
-
5Bag dem i ovnen i 30-40 minutter.
-
6Imens tager du 10 af de konfiterede hvidløgsfed og fjerner deres papirtynde skind.
-
7Tag kartoflerne ud af ovnen, når de har fået farve, uden at slukke for ovnen. Ryst kartoflerne godt, så ingen af dem sidder fast på bunden.
-
8Sæt stegepanden tilbage på medium varme (brug en grydelap eller håndtagshandske til at holde på håndtaget – det er meget varmt), og tilføj spinaten, som du vender, indtil den bliver blød.
-
9Drys med hvidløgsfeddene.
-
10Hæld det let piskede æg jævnt ud over pandens indhold og nænsomt rører rundt, så spinaten og kartoflerne dækkes. Steg på medium varme i et par minutter, og sæt den derefter i ovnen, så den kan blive bagt indtil frittataen har sat sig, men stadigvæk bævrer let.
-
11I mellemtiden laver du gremolata. Hak persille og chili fint sammen, og tilføj derefter citronskal og et rundhåndet nip salt.
-
12Server frittataen i gavmilde skiver med gremolata som tilbehør, som man selv kan drysse over.