
Her får du den bedste opskrift på Lady & Vagabonden-klassikeren. Tomatsaucen er sødlig og krydret, og kødbollerne er svampede og saftige på grund af ricottaen, der blandes i farsen. Sammen gratineres det i ovnen med mozzarella og parmesan.
Du kan servere retten på klassisk manér oven på spaghetti, men hvis du ønsker lidt variation, kan du servere kødboller og tomatsauce sammen med fx ris eller ovnbagte grøntsager.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Kødboller:
- 3 spsk. rasp
- 240 g ricotta
- 50 g revet parmesan
- 1 æg, sammenpisket
- 2 spsk. frisk persille, finthakket
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. tørret oregano eller 2 spsk. frisk oregano
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 500 g hakket okse- og svinekød
- Olivenolie, til gryden
Tomatsauce:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1/4 tsk. chiliflager
- 2 dåser hakkede tomater (à 400 g)
- 2 spsk. frisk basilikum, finthakket
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber, efter smagTomatsauce:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1/4 tsk. chiliflager
- 2 dåser hakkede tomater (à 400 g)
- 2 spsk. frisk basilikum, finthakket
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber, efter smag
- 200 g mozzarella, revet
- 50 g parmesan, revet
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C
-
2Lav først kødbollerne: Blend brødkrummer/rasp i en foodprocessor til det er fint. Kom det i en skål sammen med ricottaost, parmesan, æg, persille, fennikel, oregano, salt og peber og rør det sammen med en grydeske. Tilsæt hakkekødet og bland farsen sammen.
-
3Form farsen til kødboller på ca. 2,5-3 cm størrelse (ca. 12 kødboller). Kom et par dråber olivenolie i buffetgryden og fordel kødbollerne heri. Bag dem i ovnen, indtil de er gennemstegt. Det tager cirka 20 minutter. Tag gyden ud af ovnen og læg kødbollerne på en tallerken. Lad gryden køle af i 5 minutter og lad ovnen være tændt.
-
4Lav nu tomatsaucen: Varm gryden op på komfuret ved medium varme og tilsæt olivenolie. Steg løgene heri, indtil de er gennemsigtige. Skru ned for varmen. Tilsæt hvidløg og chiliflager og steg videre i et par minutter. Kom tomaterne i gryden og lad saucen simre ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt basilikum, sukker og smag til med salt og peber.
-
5Fordel kødbollerne i buffetgryden, så de er dækket af saucen. Drys ostene over retten og bag den i ovnen i cirka 10 minutter, indtil osten er smeltet og bobler.
-
6Tip: Du kan variere retten ved at udskifte det hakkede okse- og svinekød med fx hakket lammekød.