Ingredienser
- 3 spsk. rasp
- 240 g ricotta
- 50 g revet parmesan
- 1 æg, sammenpisket
- 2 spsk. frisk persille, finthakket
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. tørret oregano eller 2 spsk. frisk oregano
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 500 g hakket okse- og svinekød
- Olivenolie, til gryden
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1/4 tsk. chiliflager
- 2 dåser hakkede tomater (à 400 g)
- 2 spsk. frisk basilikum, finthakket
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber, efter smagTomatsauce:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1/4 tsk. chiliflager
- 2 dåser hakkede tomater (à 400 g)
- 2 spsk. frisk basilikum, finthakket
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber, efter smag
- 200 g mozzarella, revet
- 50 g parmesan, revet
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C
-
2Lav først kødbollerne: Blend brødkrummer/rasp i en foodprocessor til det er fint. Kom det i en skål sammen med ricottaost, parmesan, æg, persille, fennikel, oregano, salt og peber og rør det sammen med en grydeske. Tilsæt hakkekødet og bland farsen sammen.
-
3Form farsen til kødboller på ca. 2,5-3 cm størrelse (ca. 12 kødboller). Kom et par dråber olivenolie i buffetgryden og fordel kødbollerne heri. Bag dem i ovnen, indtil de er gennemstegt. Det tager cirka 20 minutter. Tag gyden ud af ovnen og læg kødbollerne på en tallerken. Lad gryden køle af i 5 minutter og lad ovnen være tændt.
-
4Lav nu tomatsaucen: Varm gryden op på komfuret ved medium varme og tilsæt olivenolie. Steg løgene heri, indtil de er gennemsigtige. Skru ned for varmen. Tilsæt hvidløg og chiliflager og steg videre i et par minutter. Kom tomaterne i gryden og lad saucen simre ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt basilikum, sukker og smag til med salt og peber.
-
5Fordel kødbollerne i buffetgryden, så de er dækket af saucen. Drys ostene over retten og bag den i ovnen i cirka 10 minutter, indtil osten er smeltet og bobler.
-
6Tip: Du kan variere retten ved at udskifte det hakkede okse- og svinekød med fx hakket lammekød.