- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 700 g rejer
- Hvidløgssmør, til stegning
- 700 g små kartofler, skrællede og kogte
- 1 rødløg, i skiver
- 2 smilende æg, halveret eller fjerdedelt
- Brøndkarse eller babyspinat
- 100 g kapers, skyllet
- 150 g fine grønne bønner, blancherede
- Radiser, skåret i tynde skiver
- 2 – 4 ansjoser
- 60 ml olivenolie
- Saft fra 1 citron
- 15 ml fuldkornssennep
- 10 g finthakket dild
- Salt og peber
- Melba-toastbrød eller croutoner
-
Fremgangsmåde
-
1Tilbered dressingen. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
-
2Vend de kogte babykartofler og rødløgskiverne i dressingen og lad dem marinere i mindst 30 minutter.
-
3Læg brøndkarse eller babyspinat på en lille tallerken. Læg kartofler, løg, kapers, bønner og radiser ovenpå.
-
4Lige før servering: Opvarm hvidløgssmørret i en støbejernsgrillpande eller en non-stick-pande og steg rejerne delvist, ved at vende dem en gang, indtil de er rosafarvet og gennemstegte. Sørg for ikke at overfylde gryden, da du skal opretholde varmen, så rejerne ikke koger eller bliver dampet.
-
5Læg rejerne på salaten og server med melba-toastbrød eller croutoner.