- Æg
Ingredienser
- 1 salathoved (fx frillicesalat), revet i mundrette stykker
- 125 g bacon, skåret i strimler
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 spsk. rødvinseddike eller balsamico
- 1 tsk. Dijonsennep
- 4 æg
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Steg bacon i en kasserolle ved medium varme til det er brunt og sprødt.
-
2Tilsæt skalotteløg og steg i 1 minut. Reducér til lav varme og rør eddike/balsamico og sennep i.
-
3Hæld den varme dressing over salaten i en skål og vend det rundt.
-
4Fordel salaten ligeligt i fire skåle.
-
5Pochering i pocheringspande: se fremgangsmåde her
-
6Pochering i alm. gryde:
-
7Fyld en bred gryde med cirka 7 centimeter saltet vand. Varm vandet op ved medium varme til det simrer. Slå æggene ud i hver sin lille skål
-
8Nu skal du arbejde hurtigt: bevæg en ske hurtigt rundt i vandet i en cirkel for at skabe en strømhvirvel.
-
9Hæld ét æg ned i midten af strømhvirvlen. Vandets bevægelser får hviderne til at samle sig om blommen, men du kan hjælpe dem på vej med en ske.
-
10Lad ægget pochere i cirka 4 minutter. Løft ægget ud af vandet med en hulske og dup det tørt med køkkenrulle. Gentag med de resterende æg Læg et pocheret æg i hver salat. Krydr med salt og peber og servér