Salade niçoise med laks

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salade niçoise med laks
En ny udgave af den klassiske, franske Salade niçoise. Salaten består af pandestegt laks, spinat, søde kartofler, ærter og en vinaigrette med citron, honning og sennep.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 400 g laksefilet
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber, efter smag
  • 200 g frisk spinat
  • 100 g grønne ærter
  • 2 søde kartofler (små)
  • 4 æg
  • 100 g grønne bønner (haricots verts)
VINAIGRETTE:
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. honning
  • 1,25 dl olivenolie
  • Saften af 1 citron
  • Salt og peber, efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Steg dem på en pande ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte. Sæt til side.
  • 2
    Blanchér ærter og bønner til møre, hæld vandet fra, og lad dem køle af. Sæt til side.
  • 3
    Kog æggene til de er smilende. Pil, og halvér dem. Sæt til side.
  • 4
    Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en skål, og pisk dem sammen til en ensartet dressing. Sæt til side.
  • 5
    Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg dem med skindsiden nedad i olivenolie til skindet selv løsner sig fra panden – så er de klar til at vendes. Steg videre til gennemstegt.
  • 6
    Saml salaten i Le Creusets serveringsskål med alle grøntsagerne i bunden, stykker af laksefilet ovenpå og vinaigretten til slut.