- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 400 g laksefilet
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber, efter smag
- 200 g frisk spinat
- 100 g grønne ærter
- 2 søde kartofler (små)
- 4 æg
- 100 g grønne bønner (haricots verts)
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. honning
- 1,25 dl olivenolie
- Saften af 1 citron
- Salt og peber, efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Steg dem på en pande ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte. Sæt til side.
-
2Blanchér ærter og bønner til møre, hæld vandet fra, og lad dem køle af. Sæt til side.
-
3Kog æggene til de er smilende. Pil, og halvér dem. Sæt til side.
-
4Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en skål, og pisk dem sammen til en ensartet dressing. Sæt til side.
-
5Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg dem med skindsiden nedad i olivenolie til skindet selv løsner sig fra panden – så er de klar til at vendes. Steg videre til gennemstegt.
-
6Saml salaten i Le Creusets serveringsskål med alle grøntsagerne i bunden, stykker af laksefilet ovenpå og vinaigretten til slut.