Ingredienser
- 3 dl grønne linser
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 spidskål
- 40 g smør
- Saften fra ½ citron + 1 grillet citron
- 50 g grønne oliven
- 25 g hakkede pistacienødder
- 1 pakke halloumi (200 g)
- 1 håndfuld bredbladet persille
- kværnet peber og flagesalt
- olivenolie til at drysse med
-
Fremgangsmåde
-
1Start med at koge de grønne linser efter anvisninger på pakken. Put 1 terning grøntsagsbouillon i det kogende vand.
-
2Imens linserne koger, kan du gøre klar til at grille. Start med halloumien, som skæres i skiver á ca. ½ - 1 cm. Varm grillpanden op på ca. middelvarme og steg stykkerne til de får flotte grillestreger på hver side. Du behøver ikke fedtstof på panden.
-
3Læg dem over på en tallerken og tør panden med lidt papir, hvis nødvendigt. Pil de yderste blade af spidskålet og skær det i kvarte. Læg dem på panden og steg i ca. 2-5 minutter på hver side. Når de er blevet grillede på den første side tilsætte smør på panden, så de kan syde i smørret. Slut af med at hælde citronsaft over og krydr med lidt salt og peber. Put dem over på en tallerken
-
4Nu til det sidste element, der skal en tur på grillen. Citronen. Skær den i både og steg den til den får grillstreger.
-
5Så skal der anrettes. Si vandet fra linserne og fordel dem på et stort fad. Drys med oliven, hakkede pistacienødder og fordel så halloumi, spidskål og citronskiver på linserne. Drys med lidt olivenolie, flagesalt og peber og hakket bredbladet persille.