Ingredienser
- 200 g perlebyg
- 200 g flødeost, kold
- ½ kop dukkah-krydderi
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- Saft fra 1 citron
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 500 g rødbeder, skrællede, halverede og ristede
- Granatæblekerner
- Pistacienødder til topping
- Mikrogrønt eller urter til topping
- Ekstra jomfruolivenolie
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk. kapers
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt spidskommen, ristet
- 1 tsk. stødt fennikel, ristet
- 1 tsk. stødt koriander, ristet
- 15 g frisk koriander
- 15 g frisk bredbladet persille
- 2 spsk. olivenolie
- 1 isterning
- 45 ml vand
-
Fremgangsmåde
-
1Kog perlebyggen i henhold til pakkens anvisninger, dræn den, og spred den ud i en stor bakke for at køle af.
-
2Drys dukkah-krydderi ud på en tallerken, og lav små kugler af flødeost med en teske. Rul flødeosten i dukkah (hvis du har en melonske, kan du nemt lave kugler af den naturligt bløde flødeost ved at dyppe skeen i varmt vand).
-
3Læg løgskiverne i en lille skål, og hæld dem over med citronsaft samt en god knivspids havsalt. Vend dem i skålen, og lad dem marinere.
-
4For at lave den grønne harissa-dressing, hæld da dressingingredienserne sammen i en lille blender, og tilsæt en isblok samt vand, der vil holde urterne grønne. Smag og tilpas krydderibalancen, eller tilsæt lidt citronsaft efter smag.
-
5Hæld perlebyggen i den hjerteformede Le Creuset-skål for at samle salaten, tilsæt olivenolie, og smag til med salt og peber. Fortsæt med et lag rødbedehalve og flødeostekugler. Top med rødløg og granatæblekerner, og servér med den grønne harissa-dressing samt pistacienødder. For 2 serveringer skal opskriften halveres.