
Bearnaise, der er baseret på den franske ’modersauce’ hollandaise, er en klassisk følgesvend til bøffer, men den kan kræve en del tid at lave. Vi guider dig på bedste vis til den perfekte sauce, så du kan imponere, dem du holder af.
HOVEDINGREDIENSER
- Æg
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 dl estragoneddike
- 1 skalotteløg
- 1 kvist frisk estragon samt 2-3 spsk. frisk estragon til pynt
- 4 æggeblommer
- 200 g smeltet smør
-
Fremgangsmåde
-
1Kom estragoneddike i en lille kasserolle.
-
2Hak skalotteløget fint og tilsæt sammen med en kvist estragon. Kog det hele ind, til der er et par skefulde tilbage.
-
3Kom æggeblommerne, den indkogte essens og et par dråber vand i en kasserolle. Tænd for moderat varme.
-
4Pisk blommerne konstant, til de begynder at tykne. Hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, mens der fortsat piskes til en tyk, cremet sauce.
-
5Smag til med salt og peber. Rør friskhakket estragon i til sidst.