- Chokolade
Ingredienser
- 6 æg
- 6 spsk. varmt vand
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g mel
- 75 g majsstivelse
- 50 g kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 200 g mørk chokolade
- 7,5 dl piskefløde
- 2 spsk. vaniljesukker
- Evt. et par tsk. Kirsch eller anden kirsebærlikør
- 1 glas kirsebærsauce med hele kirsebær
- Evt. friske kirsebær, til pynt
- Rosmarinkviste, til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Lav chokoladebundene:
-
2Sæt ovnen på 175°C (over- og undervarme).
-
3isk æg, sukker, vaniljesukker og varmt vand til en lys æggesnaps. Massen skal blive cirka tre gange så stor – det tager omkring 10 minutter.
-
4Bland mel, kakaopulver, majsstivelse, bagepulver og salt, og si det i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
-
5Hæld dejen i springformen. Hvis du ikke bruger en springform med slip-let-belægning, skal du beklæde springformen med bagepapir.
-
6Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Tjek om kagen er gennembagt ved at stikke en kødnål eller en skarp kniv i midten af kage. Hvis der er dej på, når du trækker den ud, skal den bage lidt længere. Når kagen er færdigbagt, skal den køle helt af.
-
7Lav chokoladebarken:
-
8Smelt al chokoladen over vandbad.
-
9Hæld halvdelen af chokoladen ud på det stykke bagepapir, og læg endnu et stykke bagepapir oven på chokoladen. Bred den smeltede chokolade ud imellem de to stykker bagepapir i et tyndt lag – chokoladen må ikke løbe ud i siderne.
-
10Rul derefter papiret stramt sammen, så du har en ”roulade” af bagepapir og chokolade. Lav endnu en ”roulade” af den resterende chokolade. Læg rullerne i fryseren i minimum 1 time.
-
11Når du ruller chokoladen ud, vil den brække i barklignende stykker, som du kan pynte kagen med.
-
12Saml kagen:
-
13Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker og evt. Kirsch. Den skal være fast uden at være grynet.
-
14Skær chokoladekagen ud i tynde bunde – gerne 4 styk. Læg den første på et kagefad – evt. med en kagering omkring, som kan stabilisere kagen. Fordel først et par skefulde flødeskum og derefter lidt kirsebærsauce og kirsebær på bunden. Gentag processen med de andre chokoladebunde. Når du har lagt den sidste kagebund på, skal kagen pyntes.
-
15Kom resten af flødeskummen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt små toppe oven på kagen, så det minder om et snelandskab.
-
16Pynt kagens sider med chokoladebarken og lav et lille ”lejrbål” i midten af kagen med resten af chokoladen. Fordel kirsebær og stik små ”rosmarintræer” i kagen. Nu er den klar til servering.