- Mel
Ingredienser
- 50 g hasselnødder
- 400 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 3 tsk. bagepulver
- 2 spsk. sukker
- 85 g smør
- 100 g hakkede dadler
- 1 tsk. citronsaft
- 2 dl mælk
- 2 æg
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 200° C.
-
2Bred hasselnødderne ud på en bageplade, og rist dem i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af. Gnid skallerne af nødderne, og hak dem groft.
-
3Blend mel, salt, bagepulver, sukker, smør, hakkede dadler og nødder i en foodprocessor eller blender, til konsistensen er som brødkrummer. Hæld blandingen over i en stor skål.
-
4Pisk citronsaft, mælk og æg sammen i en anden skål. Lav en fordybning i midten af krummerne, og hæld mælkeblandingen derned. Rør i dejen, til den hænger sammen.
-
5Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen, til den hænger sammen og slipper bordpladen. Brug eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
-
6Rul dejen ud til en tykkelse på 4-5 cm. Udstik scones med et glas eller en udstikker. Sæt dem på en bageplade.
-
7Bag sconesene i 12-15 minutter, til de er gyldne. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.