- Oksekød
Ingredienser
- 250-300 g flanksteak
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. rødvin
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. fiskesauce
- ½ lime, saften herfra
- Wasabipasta eller -pulver, efter smag
- 2-3 spsk Dijonsennep
- 1 spsk. vegetabilsk olie
- 1 agurk
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. riseddike
- 1 spsk. sukker
- Frisk chili, finthakket, efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Bland hvidløg, soya, rødvin, sukker, fiskesauce, limesaft og evt. wasabi sammen.
-
2Skær bøffen ud i 4 lige store stykker – på den måde kan du bedre holde øje med tilberedningen, når det skal steges. Lad kødet marinere i blandingen i 2 timer i køleskabet.
-
3Læg agurken på skærebrættet, og bank den nogle gange med en kagerulle – dette vil gøre det nemmere for agurken at absorbere smag fra syltelagen.
-
4Skær den ud i mundrette stykker, og vend dem sammen med saltet i en skål. Lad det stå og trække i 20 minutter, og hæld derefter den overskydende væske fra. Tilsæt riseddike, sukker og frisk chili, og bland godt.
-
5Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før du steger det, så det ikke er koldt.
-
6Varm buffetgryden op ved høj varme og tilsæt olie. Steg stykkerne på alle sider, mens du pensler med sennep, så glacen karamelliserer. De skal cirka stege i 5 minutter, alt efter størrelse, til de har en sprød, mørk skorpe, men stadig er rosa inden i.
-
7Servér sammen med agurkesalaten og evt. ris.