- Æg
Ingredienser
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk. olivenolie
- 2 tsk. røget spansk paprika
- 1 rødløg, finthakket
- 2 x 400 g flåede tomater fra dåse
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- havsalt og friskkværnet peber
- 1 spsk. rødvinseddike
- 4 store æg
- 200 g halloumiost, i skiver og grillet
- 6-8 blade grønkål uden stilke, revet i passende stykker
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm en Le Creuset grillpande langsomt på middel varme. Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Skær halloumiosten i skiver, smør den med olivenolie og grill dem på grillpanden, indtil de har fået flotte grillstriber på hver side.
-
3Varm en støbejernspande op ved middelvarme i ca. 5 min.
-
4Kom hvidløg, paprika og løg i støbejernsstegepanden med lidt olivenolie og steg 5 minutter for svag varme, indtil løgene er bløde.
-
5Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, spidskommen, koriander, salt og peber og lad simre i 15 minutter. Rør rødvinseddiken i og smag til.
-
6Skru ned for varmen og lav 4 huller i saucen. Fyld kål i hver af hullerne og slå forsigtigt et æg ud i hver af hullerne.
-
7Tag panden fra komfuret og tryk de grillede halloumi-skiver i retten. Bag i ovnen 10-15 minutter indtil æggene er stivnede, og server.