Shashuka

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Shashuka
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 gule løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk tørret koriander
  • 1 tsk kværnet sort peber
  • 2 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 1 spsk harissa (alternativt Sambal Oelek)
  • 1 spsk tomatpuré
  • 400 g dåsetomater
  • 1,5 dl lys pilsner
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • Friske koriander og persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak det gule løg i tern, og hak hvidløg og chili. Steg det gule løg i olivenolie i en Le Creuset Buffetgryde ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt hvidløg, chili, krydderier, harissa og tomatpuré og steg i yderligere 5 minutter.
  • 2
    Rør dåsetomaterne i. Tilsæt øllen og bring det i kog, og lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber og rør hakket koriander i.
  • 3
    Lav små huller i saucen og klæk æggene ud i disse. Pas på du ikke ødelægger blommen. Læg låget på gryden og lad det simre et par minutter indtil æggene er færdige.
  • 4
    Pynt til sidst med hakket persille og servér.