- Æg
Ingredienser
- 2 gule løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk tørret koriander
- 1 tsk kværnet sort peber
- 2 tsk røget paprika
- 0,5 tsk gurkemeje
- 1 spsk harissa (alternativt Sambal Oelek)
- 1 spsk tomatpuré
- 400 g dåsetomater
- 1,5 dl lys pilsner
- 1 tsk salt
- 4 æg
- Friske koriander og persille
-
Fremgangsmåde
-
1Hak det gule løg i tern, og hak hvidløg og chili. Steg det gule løg i olivenolie i en Le Creuset Buffetgryde ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt hvidløg, chili, krydderier, harissa og tomatpuré og steg i yderligere 5 minutter.
-
2Rør dåsetomaterne i. Tilsæt øllen og bring det i kog, og lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber og rør hakket koriander i.
-
3Lav små huller i saucen og klæk æggene ud i disse. Pas på du ikke ødelægger blommen. Læg låget på gryden og lad det simre et par minutter indtil æggene er færdige.
-
4Pynt til sidst med hakket persille og servér.