- Frugt
Ingredienser
- 400 g blommer
- 2 spsk. vand
- 1 vaniljestan
- 2 spsk. flydende honning til blommerne
- 1 spsk. flydende honning til dejen + ekstra til anretning
- 1 stjerneanis
- 2 laurbærblade
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Skallen af ½ appelsin
- 40 g rørsukker
- En knivspids salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 spsk. smør + ekstra til anretning
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 200 °C
-
2Bagte blommer: Halvér blommerne, fjern stenene og læg dem i et ildfast fad.
-
3Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og opløs dem i en lille skål med 2 spsk. vand. Kom både vaniljevandet og de tomme vaniljestænger i fadet med blommer. Tilsæt også honningen, stjerneanis og laurbærblade og vend det hele rundt. Bag blommerne i ovnen til de er møre, cirka 20 minutter.
-
4Pandekager: Sigt mel og bagepulver i en skål. Tilsæt appelsinskal, sukker og salt og bland ingredienserne sammen. Tilsæt derefter æg, mælk og honning og pisk dejen lind med et piskeris.
-
5Varm crepepanden op på komfuret ved medium varme. Smelt smørret heri, og vend det derefter i pandekagedejen. Sæt panden tilbage på blusset.
-
6Brug en spiseske til at fordele skefulde af dej på panden - én spiseske udgør én pandekage. Steg dem 1-2 minutter, til du kan ane at kanterne er gyldne. Vend dem med en paletkniv, og steg dem ligeledes i 1-2 minutter på den anden side. Læg dem til side på en tallerken og gentag med resten af dejen.
-
7Når alle pandekagerne er lavet, serveres de med en god skefuld blommer og lidt ekstra honning. Du kan også servere neutral yoghurt eller is til.