- Kød
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød
- 3 fed hvidløg, pressede
- Blade fra 3 stilke timian, finthakket
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 30 ml (6 tsk) olivenolie til stegning
- 6 slider-boller med sesamfrø på, halveret
- Skiver af mozzarellaost
- Syltede rødløg, til servering
- Kålsalat, til servering
- Sriracha-mayonnaise, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Læg hakket oksekød i en skål for at lave burgere. Tilsæt hvidløg, timian, salt og peber, og bland det hele grundigt sammen. Del i seks kugler, der hver vejer ca. 160 g. Rul den stramt sammen til en kugle, og tryk den derefter let ned med håndfladen, så den bliver til en burger. Sæt dem i køleskabet i ca. en time, så de bliver faste.
-
2Sæt en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm over medium varme. Pensl de halverede slider-boller med olivenolie, og steg dem på grillpanden, indtil de er gyldne og let forkullede med grillmærker.
-
3Skru op til medium-høj varme på den samme grillpande, og steg bøfferne flere omgange, indtil de er brunet godt på begge sider. Tag dem af grillpanden, og læg en skive mozzarellaost på toppen af bøfferne. Læg dem i det rektangulære Le Creuset-fad på 26 cm, og sæt dem i ovnen (forvarmet til 180 °C/160 °C varmluft/gasmærke 4) i 5 – 10 minutter, så de er gennemstegte efter ønske. Smør bunden af bollerne med sriracha-mayonnaise, og læg kålsalat og syltede løg på toppen. Læg burgeren med ost ovenpå, og dæk den med toppen af bollen.
-
4Læg den tilbage i det varme fad, og server den med et spyd i toppen.