Sliders med mozzarella og Sriracha-mayo

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Sliders med mozzarella og Sriracha-mayo
Disse sliders, der i princippet er en mini cheeseburger, er den perfekte festsnack. Sriracha-mayonnaise giver et krydret kick.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL BØFFERNE
  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • Blade fra 3 stilke timian, finthakket
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 30 ml (6 tsk) olivenolie til stegning
SÅDAN GØR DU
  • 6 slider-boller med sesamfrø på, halveret
  • Skiver af mozzarellaost
  • Syltede rødløg, til servering
  • Kålsalat, til servering
  • Sriracha-mayonnaise, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Læg hakket oksekød i en skål for at lave burgere. Tilsæt hvidløg, timian, salt og peber, og bland det hele grundigt sammen. Del i seks kugler, der hver vejer ca. 160 g. Rul den stramt sammen til en kugle, og tryk den derefter let ned med håndfladen, så den bliver til en burger. Sæt dem i køleskabet i ca. en time, så de bliver faste.
  • 2
    Sæt en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm over medium varme. Pensl de halverede slider-boller med olivenolie, og steg dem på grillpanden, indtil de er gyldne og let forkullede med grillmærker.
  • 3
    Skru op til medium-høj varme på den samme grillpande, og steg bøfferne flere omgange, indtil de er brunet godt på begge sider. Tag dem af grillpanden, og læg en skive mozzarellaost på toppen af bøfferne. Læg dem i det rektangulære Le Creuset-fad på 26 cm, og sæt dem i ovnen (forvarmet til 180 °C/160 °C varmluft/gasmærke 4) i 5 – 10 minutter, så de er gennemstegte efter ønske. Smør bunden af bollerne med sriracha-mayonnaise, og læg kålsalat og syltede løg på toppen. Læg burgeren med ost ovenpå, og dæk den med toppen af bollen.
  • 4
    Læg den tilbage i det varme fad, og server den med et spyd i toppen.