- Grøntsager
Ingredienser
- 50 g pinjekerner
- Rapsolie
- 1 lille løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ spsk. tørret oregano
- 1 håndfuld frisk spinat
- 4 myntekviste
- 1 lille buket dild
- Salt og peber
- 50 g fetaost
- 100 g ricotta
- 4 ark filodej
- 1½ spsk. smeltet smør eller olivenolie
- 1 æg, sammenpisket
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 180˚C
-
2Rist pinjekerner på en tør stegepande til de er let gyldne og hak dem groft, når de er kølet af
-
3Tilføj lidt rapsolie til panden og steg løg til det er blødt
-
4Tilsæt hvidløg og lidt salt og steg kort
-
5Tilsæt oregano og spinat og steg til spinatbladene er faldet sammen
-
6Kom spinatblandningen i en stor skål og lad det køle af
-
7Pluk bladene af myntekvistene og hak dem fint sammen med dild
-
8Tilsæt mynte, dild og pinjekerner til spinatblandingen
-
9Smuldr fetaost i blandingen og tilsæt ricotta
-
10Bland det hele sammen og smag til med salt og peber
-
11Læg et ark filodej ud på bordet og pensl med en smule æg. Læg et ark filodej ovenpå så de to lag klistrer sammen
-
12Læg halvdelen af spinatblandingen langs én af siderne
-
13Rul filodejen omkring spinatblandingen så det bliver en pølse
-
14Form pølsen til en spiral og læg den i midten af tapastallerken
-
15Gentag processen med de resterende ark filodej og spinatblanding og læg denne pølse omkring spiralen
-
16Pensl dejen med smeltet smør eller olivenolie og bag tærten i 15-20 minutter til den er gylden og sprød