Små spinattærter (Spanakopita)

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Små spinattærter (Spanakopita)
Spanakopita er en krydret, græsk tærte, som traditionelt indeholder spinat, fetaost og løg. Vi har tilføjet ristede pinjekerner og friske smage fra mynte og dild, som gør de små tærter til en spændende tilføjelse til tapasbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 50 g pinjekerner
  • Rapsolie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ spsk. tørret oregano
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 4 myntekviste
  • 1 lille buket dild
  • Salt og peber
  • 50 g fetaost
  • 100 g ricotta
  • 4 ark filodej
  • 1½ spsk. smeltet smør eller olivenolie
  • 1 æg, sammenpisket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 180˚C
  • 2
    Rist pinjekerner på en tør stegepande til de er let gyldne og hak dem groft, når de er kølet af
  • 3
    Tilføj lidt rapsolie til panden og steg løg til det er blødt
  • 4
    Tilsæt hvidløg og lidt salt og steg kort
  • 5
    Tilsæt oregano og spinat og steg til spinatbladene er faldet sammen
  • 6
    Kom spinatblandningen i en stor skål og lad det køle af
  • 7
    Pluk bladene af myntekvistene og hak dem fint sammen med dild
  • 8
    Tilsæt mynte, dild og pinjekerner til spinatblandingen
  • 9
    Smuldr fetaost i blandingen og tilsæt ricotta
  • 10
    Bland det hele sammen og smag til med salt og peber
  • 11
    Læg et ark filodej ud på bordet og pensl med en smule æg. Læg et ark filodej ovenpå så de to lag klistrer sammen
  • 12
    Læg halvdelen af spinatblandingen langs én af siderne
  • 13
    Rul filodejen omkring spinatblandingen så det bliver en pølse
  • 14
    Form pølsen til en spiral og læg den i midten af tapastallerken
  • 15
    Gentag processen med de resterende ark filodej og spinatblanding og læg denne pølse omkring spiralen
  • 16
    Pensl dejen med smeltet smør eller olivenolie og bag tærten i 15-20 minutter til den er gylden og sprød