- Mel
Ingredienser
- 100 g smør
- 3 æg
- 200 g sukker
- 1 usprøjtet appelsin
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2-3 spsk. perlesukker
- 50 g mandelflager
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 180° C.
-
2Smelt smørret i en gryde.
-
3Pisk æg og sukker i en skål, til det er hvidt.
-
4Skyl appelsinen og riv skallen.
-
5Kom appelsinskal, mel, bagepulver og det smeltede smør i skålen med æg og sukker, og rør dejen sammen. Hæld dejen i en brødform (30 cm), og bag kagen i 10 minutter.
-
6Tag kagen ud af ovnen, og drys den med perlesukker og mandelflager. Bag kagen videre i 30-35 minutter, til den er gylden.
-
7Vend forsigtigt kagen ud på en bagerist, og lad den køle af inden servering.