- Grøntsager
Ingredienser
- 2 store bundter sølvbeder
- 2 tykke skiver daggammelt brød
- Olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ½ rød chili, finthakket uden kerner
- 3 ansjosfileter, finthakket
- 1 håndfuld revet parmesan
- 500 ml piskefløde
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Sæt ovnen på 200° C
-
2Skyl sølvbederne grundigt i koldt vand og blancher dem i saltet vand i 5 minutter. Dræn og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
-
3Rist brødet i ovnen til det er gyldent og blend det i en foodprocessor.
-
4Sæt en kasserolle på blusset og hæld 1 spsk. olivenolie i kasserollen sammen med hvidløg, chili og ansjoser. Lad det simre i 1-2 minutter og tilsæt fløden.
-
5Skru ned for varmen og lad fløden simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
-
6Kom sølvbederne op i et rektangulært fad og hæld flødeblandingen over. Tilsæt parmesan og brødkrummer.
-
7Hæld et par dråber olivenolie over sølvbederne og sæt fadet i ovnen.
-
8Bag sølvbederne i 30-35 minutter til overfladen er gylden og sprød.