Sølvbedegratin med brødkrummer, fløde og parmesan

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Sølvbedegratin med brødkrummer, fløde og parmesan
I Frankrig bruger man sølvbeder (blettes) i både det salte og det søde køkken. Her får du opskriften på en klassisk sølvbedegratin med brødkrummer, fløde og parmasan.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 store bundter sølvbeder
  • 2 tykke skiver daggammelt brød
  • Olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ rød chili, finthakket uden kerner
  • 3 ansjosfileter, finthakket
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 500 ml piskefløde
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt ovnen på 200° C
  • 2
    Skyl sølvbederne grundigt i koldt vand og blancher dem i saltet vand i 5 minutter. Dræn og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
  • 3
    Rist brødet i ovnen til det er gyldent og blend det i en foodprocessor.
  • 4
    Sæt en kasserolle på blusset og hæld 1 spsk. olivenolie i kasserollen sammen med hvidløg, chili og ansjoser. Lad det simre i 1-2 minutter og tilsæt fløden.
  • 5
    Skru ned for varmen og lad fløden simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • 6
    Kom sølvbederne op i et rektangulært fad og hæld flødeblandingen over. Tilsæt parmesan og brødkrummer.
  • 7
    Hæld et par dråber olivenolie over sølvbederne og sæt fadet i ovnen.
  • 8
    Bag sølvbederne i 30-35 minutter til overfladen er gylden og sprød.