Souffle med hvid chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Souffle med hvid chokolade
Brug denne perfekt lette og luftige souffle til at demonstrere dine kulinariske færdigheder. Det er den perfekte dessert, når du vil imponere dine gæster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Base:
  • 20 g majsmel
  • 250 ml mælk
  • 50 g sukker, halveret
  • 2 store æggeblommer fra fritgående høns
  • Et nip salt
Til ramekinerne:
  • 40 ml smeltet smør
  • 30 g sukker
Til soufflen:
  • 100 g hvid chokolade af høj kvalitet
  • Æggehvider fra 2 store æg fra fritgående høns
  • 50 g sukker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Start med at lave basen til soufflen, det kan gøres en dag i forvejen, og den opbevares i køleskabet, til den skal bruges næste dag.
  • 2
    Bland majsmelet med 40 ml kold mælk. Opvarm resten af mælken med halvdelen af sukkeret (25 g). Lad ikke mælken koge.
  • 3
    I en stor røreskål piskes æggeblommerne, majsstivelsesblandingen og resten af sukkeret og saltet sammen. Hæld langsomt den varme mælk i æggeblommeblandingen, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden, og stil den over medium varme. Kog cremen, indtil den er tyk og kogt igennem. Fortsæt med at piske, så det ikke brænder på i bunden. Når den er tilberedt, hældes den i en skål, dækkes med film og skal køle helt af.
  • 4
    Mens blandingen køler, skal du pensle Le Creuset stablebare ramekiner med smeltet smør og dække indersiden af ramekinen med sukker, så der ikke er mere tilbage. Lav nogle kraver af bagepapir ved at skære strimler af bagepapir, der kan vikles rundt om ydersiden af ramekinerne og komme 5 cm op ad siderne. Fastgør med snor. Forvarm ovnen til 180°C.
  • 5
    Smelt chokoladen over vandbad og stil den til side. Pisk æggehviderne, indtil de er skummende, og mens du fortsætter med at piske, skal du langsomt tilføje sukkeret i en lind strøm for at blande det hele godt. Pisk, indtil der ikke er sukkergranulater tilbage, og de hvide toppe er stive. Det er bedst at bruge en elektrisk håndpisker til dette - hvis du pisker æggehviderne for meget eller for lidt, får blandingen ikke den rette konsistens. Blandingen med æggehvider skal være stiv, men stadig jævn. Vend forsigtigt den smeltede hvide chokolade i - lad være med at blande for meget, så dine souffléer kan hæve så meget som muligt. Ved derefter æggechokoladeblandingen forsigtigt i basisblandingen.
  • 6
    Fordel blandingen i ramekinerne og bag dem i 25-30 minutter. Når de er puffet op efter ca. 25 minutters bagning, er de færdige. Tag dem ud af ovnen, og server dem med det samme.
 
Kokkens råd: Brug æg ved stuetemperatur og metalskåle til at blande med, og modstå trangen til at åbne ovnlågen, mens du bager, da det kan få dine souffler til at falde sammen.
 
 
Le Creuset