Speltotto med svampe, rodfrugter og æbler

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Speltotto med svampe, rodfrugter og æbler
Speltottoen er lavet på det fuldkornsrige perlespelt, men er lige så cremet og velsmagende som den klassiske risotto.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris & Korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 kviste bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g tørrede karljohan svampe
  • 3 spsk. olivenolie
  • 250 g perlespelt
  • 3 dl hvedeøl
  • 4-6 dl kyllingefond
  • 150 g smør i tern
  • 100 g revet parmesan
  • 1 grønt æble i tern
  • 2 selleriblade
  • Salt og friskkværnet sort peber
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Start med at udbløde de tørrede karljohan svampe i ca. 3 dl vand. Lad dem trække natten over dog mindst et par timer.
  • 2
    Snit alle grøntsagerne samt svampene fint, og steg dem let sammen i olie i en gryde, uden at de tager farve.
  • 3
    Vend speltkernerne, i og steg dem under omrøring i ca. 3-4 minutter ved svag varme, indtil spelten har absorberet olien.
  • 4
    Hæld øllet på spelten, og kog væsken næsten helt ind, indtil den sprittede duft er væk.
  • 5
    Kog kyllingebouillonen op, og hæld den over spelten lidt ad gangen ved svag varme og under konstant omrøring. Gentag processen i ca. 20 minutter, indtil spelten er mør.
  • 6
    Når spelten er færdig, men stadig har bid, vendes smørret og de 50 g parmesan ned i gryden.
  • 7
    Smag til med salt og peber.
  • 8
    Speltottoen skal være blød og nærmest flydende.
  • 9
    Anret speltottoen i varme tallerkener med selleriblade, æbletern og revet parmesan. Server med hvedeøl eller god æblemost.