- Fjerkræ
Ingredienser
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 5 cm ingefær, fintrevet
- 1 rød chili, skåret i tynde skiver
- 2 spsk. olivenolie
- 2 porrer, halveret på langs og skåret i tynde skiver
- 3,5 dl brune ris
- 5 dl hønsebouillon
- 2 dl vand
- 2 kyllingebryster
- 1 citron, skal og saft herfra
- Salt og peber
- Salte peanuts, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Kom risene i en skål og skyl dem i rigeligt koldt vand. Si vandet fra og gentag processen to gange mere med rent vand.
-
2Varm Cocotte Every-gryden op ved middel varme med begge låg på.
-
3Steg hvidløg, ingefær og chili i olivenolie til det er sprødt. Tag det op og gem til senere, men lad olien blive tilbage i gryden. Steg porrer heri.
-
4Kom hvidløgsblandingen tilbage i gryden og tilsæt ris, hønsebouillon og vand. Læg begge lågene på, og lad det simre i 5 minutter ved middel varme.
-
5Skru op for varmen og kom kyllingebrysterne og citronskal i gryden. Lad dem pochere i 10-15 minutter, og tag dem op, når de er tilberedt.
-
6Tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber, og lad det simre videre i 10 minutter ved middel varme. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå i 5-10 med låg på til risene er færdige.
-
7Bryd kyllingen ud i mindre stykker med to gafler, og vend det i rissuppen.
-
8Servér med salte peanuts som topping.