Spicy kyllingesuppe med brune ris og porrer

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Spicy kyllingesuppe med brune ris og porrer
Denne smagfulde suppe er inspireret af Solens rige, Japan, og er fyldt med mør, pocheret kylling i en stærk suppe. Den indeholder både hvidløg, ingefær og chili, der nok skal give dig varmen i kroppen - præcis som solen gør.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 5 cm ingefær, fintrevet
  • 1 rød chili, skåret i tynde skiver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 porrer, halveret på langs og skåret i tynde skiver
  • 3,5 dl brune ris
  • 5 dl hønsebouillon
  • 2 dl vand
  • 2 kyllingebryster
  • 1 citron, skal og saft herfra
  • Salt og peber
  • Salte peanuts, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom risene i en skål og skyl dem i rigeligt koldt vand. Si vandet fra og gentag processen to gange mere med rent vand.
  • 2
    Varm Cocotte Every-gryden op ved middel varme med begge låg på.
  • 3
    Steg hvidløg, ingefær og chili i olivenolie til det er sprødt. Tag det op og gem til senere, men lad olien blive tilbage i gryden. Steg porrer heri.
  • 4
    Kom hvidløgsblandingen tilbage i gryden og tilsæt ris, hønsebouillon og vand. Læg begge lågene på, og lad det simre i 5 minutter ved middel varme.
  • 5
    Skru op for varmen og kom kyllingebrysterne og citronskal i gryden. Lad dem pochere i 10-15 minutter, og tag dem op, når de er tilberedt.
  • 6
    Tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber, og lad det simre videre i 10 minutter ved middel varme. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå i 5-10 med låg på til risene er færdige.
  • 7
    Bryd kyllingen ud i mindre stykker med to gafler, og vend det i rissuppen.
  • 8
    Servér med salte peanuts som topping.