Spinat og Ricotta Conchiglioni

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Spinat og Ricotta Conchiglioni
Fyld kæmpe pastaskaller med cremet ricotta og spinat for at få en lækker kødfri ret. Denne gyldne, boblende pastaret vil være populær ved middagsbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til bechamelsaucen:
  • 1,5 liter mælk
  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel med lavt glutenindhold
  • 240 g moden cheddar, revet
  • Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til
Til fyld:
  • 500 babyspinat, skyllet
  • 250 g ricottaost
  • 100 g smuldret ricottaost
  • Skallen fra 1 citron
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til
  • 100 g parmesan, revet (valgfrit)
  • 500 g conchiglioni rigati pastaskaller
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Start med at lave bechamelsaucen ved at opvarme mælken i en gryde, og sæt den til side. I en stor gryde smelter du smørret over medium varme, indtil det er skummende, tilsæt hurtigt melet og pisk, indtil der dannes en jævning. Reducer varmen til lav, og pisk i 2-3 minutter for at fjerne melsmagen. Mens du fortsætter med at piske, skal du langsomt tilsætte den varme mælk i en jævn strøm og fortsætte med at piske, indtil saucen er tyk og jævn. Tilsæt den revne cheddar og krydr efter smag. Stil saucen til side, og læg film over, så der ikke dannes skind. Bring en stor gryde med saltet vand i kog, og kog pastaen i 10 minutter. Tøm, skyl og læg til side (pastavand skal altid være godt saltet).
  • 2
    Forvarm ovnen til 180 °C. For at lave fyldet skal du placere spinaten i en stor skål og hælde kogende vand over. Lad den ligge i 1 minut, hæld vandet fra og skyl derefter. Pres så meget vand ud som muligt, og tør spinaten med køkkenrulle. Hak spinaten fint, og læg den i en stor skål med de resterende fyldingredienser, og krydr godt. Læg fyldet i en sprøjtepose, og læg den til side. Fjern filmen fra din bechamelsauce og varm lidt over lav varme, mens du pisker i den. Hæld den varme bechamelsauce i et Le Creuset 33 cm Heritage rektangulært fad med låg, og fordel den jævnt. Du behøver måske ikke al bechamelsaucen, men så kan du blot fryse det, som er til overs, til din næste pastaret. Læg pastaskallerne i saucen, og når hele overfladen er dækket, fyldes hver skal med ricotta spinatfyld. Drys med revet parmesanost, hvis du vil, og bag i 40-50 minutter, indtil den er gylden og boblende. Server straks.