Spinatgryde med linser

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g frossen bladspinat
  • 3 dl grønne linser
  • 40 g pinjekerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 gule løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk paprika
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk hønsefond
  • 1 stk frisk citronsaft
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
  • 150 g fetaost
  • Salt og friskkværnet peber
  • Frisk kørvel til pynt (kan erstattes af persille)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tø spinaten op. Kog linserne og rist pinjekernerne i olivenolie i en Le Creuset Buffetgryde. Hak løg og hvidløg, og svits det i smør indtil løgene er bløde uden de har skiftet farve. Rør mel og paprika i.
  • 2
    Spæd op med madlavningsfløde og bouillon. Spred spinaten ud i gryden, rør rundt og lad det koge ind. Smag til med citron, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • 3
    Rør linserne i gryden. Tilsæt herefter fetaosten og drys pinjekernerne over. Pynt til sidst med den friske kørvel.