Ingredienser
- 4 portioner
- 500 g frossen bladspinat
- 3 dl grønne linser
- 40 g pinjekerner
- 1 spsk olivenolie
- 2 gule løg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 1 spsk paprika
- 4 dl madlavningsfløde
- 1 spsk hønsefond
- 1 stk frisk citronsaft
- 1 knivspids fintrevet muskatnød
- 150 g fetaost
- Salt og friskkværnet peber
- Frisk kørvel til pynt (kan erstattes af persille)
-
Fremgangsmåde
-
1Tø spinaten op. Kog linserne og rist pinjekernerne i olivenolie i en Le Creuset Buffetgryde. Hak løg og hvidløg, og svits det i smør indtil løgene er bløde uden de har skiftet farve. Rør mel og paprika i.
-
2Spæd op med madlavningsfløde og bouillon. Spred spinaten ud i gryden, rør rundt og lad det koge ind. Smag til med citron, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
-
3Rør linserne i gryden. Tilsæt herefter fetaosten og drys pinjekernerne over. Pynt til sidst med den friske kørvel.