- Grøntsager
Ingredienser
- 200 g frisk spinat
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 230 g hvedemel
- Lidt smør eller olie til stegning
- Salt og peber
- 800 g blandede rodfrugter (gulerod, pastinak, persillerod, rødbede)
- Olivenolie
- Timian
- Salt og peber
- 200 g fetaost
- 100-120 g græsk yoghurt eller creme fraiche
- 2 håndfulde blandede krydderurter (persille, basilikum, purløg)
- Lidt citronsaft
- 2-3 boljsebeder
- Ristede pinjekerner
- Rucola
- Krydderurter til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Spinatpandekager (10 stk):
-
2Kom alle ingredienser i en blender og blend til en jævn masse.
-
3Opvarm en pande med olie eller smør og bag pandekagerne ved middel varme.
-
4Bagte rodfrugter:
-
5Skræl og vask rodfrugterne. Skær dem i tynde stave og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
-
6Dryp med olivenolie og drys med timian, salt og peber.
-
7Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
-
8Fetacreme:
-
9Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til en creme. Kom eventuelt mere græskyoghurt i, hvis du ønsker at konsistensen er lidt tyndere.
-
10Anretning:
-
11Anret dine pandekager med rucola, bagte rodfrugter, tyndskårede boljsebeder, fetacreme, pinjekerner og krydderurter.