- Nødder og kerner
Ingredienser
- 150 g ikke-saltet nøddemix (cashewnødder, hasselnødder, valnødder, mandler)
- 30 g havregryn
- 30 g kokosflager
- 30 g solsikkekerner
- 30 g chiafrø
- 1 spiseskefuld linser
- 30 g kokosolie
- 1 spsk honning
- ½ tsk stødt vanilje
- ½ tsk kanel
- 1 tsk salt
- 30 g rosiner eller finhakket, tørret frugt
- Friske bær, yoghurt og agavesirup til servering
- Friske bær, yoghurt og agavesirup
-
Fremgangsmåde
-
1Hak nøddeblandingen groft Opvarm en Le Creuset non-stick pande og rist nøddeblandingen, havregryn, kokosflager, solsikkekerne, chiafrø og hørfrø over medium varme i omkring 10 minutter under omrøring. Tilføj vaniljen, kanelen og kokosolien og tilbered i yderligere 2-3 minutter.
-
2Fordel müslien på et skærebræt eller en bageplade beklædt med bagepapir og lad den køle af i ca. 20 minutter. Salt den let og bland rosiner eller tørret frugt i (valgfrit). Den ristede müsli kan sig i omkring 3 uger i en lufttæt krukke med skruetop.
-
3Sorter ca. 75 g friske bær pr. portion (f.eks. jordbær, hindbær, blåbær og ribs), vask om nødvendigt og halver store bær. Sød 100-150 g yoghurt med ½ spsk agavesirup, hæld den i en Le Creuset skål og anret med bærrene og 50 g sprød müsli. Server med det samme.