- Grøntsager
Ingredienser
- 250 g brede, flade risnudler
- 250 g fast tofu
- 250 g lilla eller alm. broccoli og en neutral olie til stegning
- 2 spiseskefulde soja- eller tamarisauce
- 3 fed hvidløg, skrællet og finthakket
- 2 cm ingefær, skrællet og revet
- 6 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 2 store øko-æg (valgfrit)
- 100 g bønnespirer
- 4 spiseskefulde tamarind-pasta
- 1 spiseskefuld vegetarisk fiskesauce
- 2 spiseskefulde risvineddike
- 3 spiseskefulde ahornsirup
- 4 spiseskefulde sojasauce med mindre salt
- 100 g ristede peanuts, grofthakkede
- 2 røde chilier, finthakkede
- 1 lille håndfuld thai-basilikumblade, fintskåret
- 1 lille håndfuld mynteblade, fintskåret
- 2 ikke-overfladebehandlede lime
- En håndfuld sprøde skalotteløg
-
Fremgangsmåde
-
1Udblød risnudlerne i koldt vand i mindst 10 minutter, indtil de er blevet bløde.
-
2Læg tofuen mellem 2 lag køkkenrulle på en tallerken eller ren overflade. Læg en lille tallerken henover, og sæt dernæst en krukke eller vægt på tallerkenen for at presse den ned. Lad tofuen stå i pres en halv time for at tørre ud.
-
3Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en lille skål sammen med 4 spiseskefulde koldt vand. Sæt til side.
-
4Skær broccolien i buketter og skær stilkene i tynde skiver. Hold dem adskilt.
-
5Skær tofuen i 1 cm tykke stykker, der har cirka samme længde som din lillefinger. Tag en stor non-stick stegepande eller wok og varm 3 spiseskefulde olie op på medium varme. Steg tofustykkerne i 6-8 minutter, indtil de er gyldne på alle sider. Husk at vende dem hvert minut.
-
6Tilføj sojasaucen og rør i yderligere 30 sekunder (pas på her, fordi saucen godt kan sprutte). Løft tofuen ud af panden med en hulske og læg den på en tallerken. Hold den varm i ovnen på lav varme.
-
7Når panden er kølet nok ned, tørrer du den af med køkkenrulle og tilføjer et par spiseskefulde olie yderligere. Varm op på medium varme. Tilføj hvidløg og ingefær til panden og steg i 2 minutter.
-
8Tilføj så broccolistilkene, de drænede nudler og 6 spiseskefulde vand. Steg i 3-4 minutter, indtil broccolistilkene er møre og nudlerne begynder at være tilberedt og blive sprøde.
-
9Tilføj broccolibuketterne, saucen og de fleste af forårsløgene sammen med yderligere 2 spiseskefulde vand. Rør rundt, og steg i 3-4 minutter, indtil nudlerne er bløde nok til at blive spist.
-
10Hvis du bruger æg, skubber du nu nudlerne til side i din wok og tilsætter først lidt olie og så æggene. Prik hul på blommerne, og vent til æggene begynder at være tilberedt i bunden, hvorefter du blander dem sammen med nudlerne.
-
11Tag panden af varmen og vend bønnespirerne i, hvorefter du bruger en grydeske til at servere nudlerne i fire varme Le Creuset pastatallerkner.
-
12Drys peanuts og resten af forårsløgene over. Strø chili, krydderurter, sprøde løg og skalotteløg over.
-
13Pres limesaft ud over, og server med det samme. Sæt resten af limen på bordet, så det er muligt at komme mere på maden efter smag.