Sprød pad thai med tofu

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Sprød pad thai med tofu
“Jeg er vild med pad thai. Jeg ved godt, at det er forudsigeligt, men jeg kan bare ikke komme uden om den. Denne version kombinerer alle de ting, jeg elsker ved den: Sprød tofu, masser af grøntsager, en sauce med masser af tamarinde, ristede peanuts og sprøde løg – fordi en pad thai ikke giver mening uden dem, hvis du spørger mig.” – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL TOFU OG BROCCOLI
  • 250 g brede, flade risnudler
  • 250 g fast tofu
  • 250 g lilla eller alm. broccoli og en neutral olie til stegning
  • 2 spiseskefulde soja- eller tamarisauce
  • 3 fed hvidløg, skrællet og finthakket
  • 2 cm ingefær, skrællet og revet
  • 6 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 2 store øko-æg (valgfrit)
  • 100 g bønnespirer
TIL SAUCEN
  • 4 spiseskefulde tamarind-pasta
  • 1 spiseskefuld vegetarisk fiskesauce
  • 2 spiseskefulde risvineddike
  • 3 spiseskefulde ahornsirup
  • 4 spiseskefulde sojasauce med mindre salt
VED SERVERING
  • 100 g ristede peanuts, grofthakkede
  • 2 røde chilier, finthakkede
  • 1 lille håndfuld thai-basilikumblade, fintskåret
  • 1 lille håndfuld mynteblade, fintskåret
  • 2 ikke-overfladebehandlede lime
  • En håndfuld sprøde skalotteløg
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Udblød risnudlerne i koldt vand i mindst 10 minutter, indtil de er blevet bløde.
  • 2
    Læg tofuen mellem 2 lag køkkenrulle på en tallerken eller ren overflade. Læg en lille tallerken henover, og sæt dernæst en krukke eller vægt på tallerkenen for at presse den ned. Lad tofuen stå i pres en halv time for at tørre ud.
  • 3
    Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en lille skål sammen med 4 spiseskefulde koldt vand. Sæt til side.
  • 4
    Skær broccolien i buketter og skær stilkene i tynde skiver. Hold dem adskilt.
  • 5
    Skær tofuen i 1 cm tykke stykker, der har cirka samme længde som din lillefinger. Tag en stor non-stick stegepande eller wok og varm 3 spiseskefulde olie op på medium varme. Steg tofustykkerne i 6-8 minutter, indtil de er gyldne på alle sider. Husk at vende dem hvert minut.
  • 6
    Tilføj sojasaucen og rør i yderligere 30 sekunder (pas på her, fordi saucen godt kan sprutte). Løft tofuen ud af panden med en hulske og læg den på en tallerken. Hold den varm i ovnen på lav varme.
  • 7
    Når panden er kølet nok ned, tørrer du den af med køkkenrulle og tilføjer et par spiseskefulde olie yderligere. Varm op på medium varme. Tilføj hvidløg og ingefær til panden og steg i 2 minutter.
  • 8
    Tilføj så broccolistilkene, de drænede nudler og 6 spiseskefulde vand. Steg i 3-4 minutter, indtil broccolistilkene er møre og nudlerne begynder at være tilberedt og blive sprøde.
  • 9
    Tilføj broccolibuketterne, saucen og de fleste af forårsløgene sammen med yderligere 2 spiseskefulde vand. Rør rundt, og steg i 3-4 minutter, indtil nudlerne er bløde nok til at blive spist.
  • 10
    Hvis du bruger æg, skubber du nu nudlerne til side i din wok og tilsætter først lidt olie og så æggene. Prik hul på blommerne, og vent til æggene begynder at være tilberedt i bunden, hvorefter du blander dem sammen med nudlerne.
  • 11
    Tag panden af varmen og vend bønnespirerne i, hvorefter du bruger en grydeske til at servere nudlerne i fire varme Le Creuset pastatallerkner.
  • 12
    Drys peanuts og resten af forårsløgene over. Strø chili, krydderurter, sprøde løg og skalotteløg over.
  • 13
    Pres limesaft ud over, og server med det samme. Sæt resten af limen på bordet, så det er muligt at komme mere på maden efter smag.
 
Recipe by Anna Jones
 
 
Le Creuset