- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 4 stykker torskefilet
- 100 g chorizo
- 100 g brød (gerne daggammelt)
- 3 fed hvidløg, presset
- ½ citron, fintrevet skal
- 2 spsk. Herbes de Provence eller andre blandede krydderier
- 150 g cherrytomater, halverede
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C varmluft
-
2Skær chorizoen ud i mindre stykker, og steg dem på en varm pande. Tag stykkerne af panden, når de er blevet let sprøde og har frigivet olie. Lad olien blive i panden.
-
3Riv brødet i grove stykker, og steg dem på panden, til de har suget al olien.
-
4Kom chorizo, brød, presset hvidløg, citronskal og krydderier i en foodprocessor, og hak det fint. Smag til med alt og peber.
-
5Placer torskefileterne på pladen, og fordél brødblandingen ovenpå. Læg også tomaterne på pladen, og bag det i ovnen i 20-25 minutter afhængigt af fiskens tykkelse. Giv eventuelt fisken lidt grill til sidst, hvis brød og chorizo ikke er blevet sprødt.
-
6Servér fisk og tomater med det samme med tilbehør efter eget valg.