Stegt fisk i citron- og sennepssovs

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Stegt fisk i citron- og sennepssovs
Denne farverige opskrift på stegt fisk bruger “kold pande”-metoden på en ceramic non-stick pande for at opnå den perfekte tilberedning. Til at supplere denne ret og gøre den mere mættende elsker vi at tilføje en dejlig blanding af forårsgrønsager, let stegte og perfekt møre. En hurtig og nem sauce med citron og sennep bringer denne enkle opskrift sammen til en ret, som er noget helt særligt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 hvide fiskefileter med skind, f.eks. hellefisk eller torsk
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 radise, skåret i kvarter
  • 1 gulerod, skrællet og skåret i skiver
  • 2 dl grønne grønsager, f.eks. asparges og grønne bønner
  • 1/2 skalotteløg, hakket
  • Saften fra en 1 citron
  • Ca. 1 dl kyllingebouillon
  • 2 tsk dijonsennep
  • 4 spsk. usaltet smør
  • 1 spsk. hakket frisk dild
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pensl begge sider af fisken let med olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg fisken, med kødsiden nedad, på den kolde pande. Sæt panden over medium varme, og steg, indtil fisken er sprød og stegt 3/4 igennem, ca. 10 minutter. Hvis fisken begynder at krølle, skal du bruge en spatel til forsigtigt at trykke på fileten, så hele overfladen rører panden.
  • 2
    Vend fisken, og fortsæt med at stege, indtil fisken er fast hele vejen igennem, ca. 2 minutter mere. Tag fisken af panden, og dæk den med folie for at holde den varm. Sæt den til side.
  • 3
    Sæt panden tilbage på varmen. Tilsæt radiser og gulerødder, og steg, rør i dem af og til, indtil de er brunede og begynder at blive bløde, ca. 5 minutter. Tilsæt de grønne grønsager, krydr med salt og peber, og steg dem, indtil de er bløde og møre, ca. 5 minutter. Tag grønsagerne af panden, og læg dem til side med fisken.
  • 4
    Sæt panden tilbage på varmen. Tilsæt skalotteløgene sammen med en knivspids salt. Steg indtil de er bløde, cirka 2 minutter. Tilsæt citronsaft, kyllingebouillon og sennep i panden. Lad det simre, indtil saucen er kogt ind og tyknet, ca. 5 minutter.
  • 5
    Sluk for varmen, og pisk smørret i. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes. Server saucen til fisken og grønsagerne, og pynt med den friske dild.