- Fisk og skaldyr
- Grøntsager
Ingredienser
- 2 hvide fiskefileter med skind, f.eks. hellefisk eller torsk
- Olivenolie
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 1 radise, skåret i kvarter
- 1 gulerod, skrællet og skåret i skiver
- 2 dl grønne grønsager, f.eks. asparges og grønne bønner
- 1/2 skalotteløg, hakket
- Saften fra en 1 citron
- Ca. 1 dl kyllingebouillon
- 2 tsk dijonsennep
- 4 spsk. usaltet smør
- 1 spsk. hakket frisk dild
-
Fremgangsmåde
-
1Pensl begge sider af fisken let med olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg fisken, med kødsiden nedad, på den kolde pande. Sæt panden over medium varme, og steg, indtil fisken er sprød og stegt 3/4 igennem, ca. 10 minutter. Hvis fisken begynder at krølle, skal du bruge en spatel til forsigtigt at trykke på fileten, så hele overfladen rører panden.
-
2Vend fisken, og fortsæt med at stege, indtil fisken er fast hele vejen igennem, ca. 2 minutter mere. Tag fisken af panden, og dæk den med folie for at holde den varm. Sæt den til side.
-
3Sæt panden tilbage på varmen. Tilsæt radiser og gulerødder, og steg, rør i dem af og til, indtil de er brunede og begynder at blive bløde, ca. 5 minutter. Tilsæt de grønne grønsager, krydr med salt og peber, og steg dem, indtil de er bløde og møre, ca. 5 minutter. Tag grønsagerne af panden, og læg dem til side med fisken.
-
4Sæt panden tilbage på varmen. Tilsæt skalotteløgene sammen med en knivspids salt. Steg indtil de er bløde, cirka 2 minutter. Tilsæt citronsaft, kyllingebouillon og sennep i panden. Lad det simre, indtil saucen er kogt ind og tyknet, ca. 5 minutter.
-
5Sluk for varmen, og pisk smørret i. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes. Server saucen til fisken og grønsagerne, og pynt med den friske dild.