Stegte kammuslinger med linsesalat og sprød pancetta

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Stegte kammuslinger med linsesalat og sprød pancetta
Kammuslinger er noget af det lækreste, man kan få. Her får de stegte kammuslinger selskab af sprød pancetta og en salat med linser, hvidløg og spinat, som udgør en let og sommerlig ret. Denne opskrift er oprindeligt udviklet til at lave på bål, hvor støbejernspanden/gryden placeres på en grillrist eller ovenpå fire sten, som ligger i gløderne. Det er vigtigt, at støbejernet ikke står direkte i gløderne. Har du ikke et bål, kan du sagtens bruge produkterne på grillen eller komfuret og tilberede retten dér.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 kammuslinger
  • 12 skiver pancetta
  • 1 spsk. kapers
  • 2 kviste salvie
  • Olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber
Linsesalat:
  • 200 g grønne linser, tørrede
  • 1 rød chili, hel
  • 2 fed hvidløg, hele
  • En kvist salvie
  • 200 g frisk spinat
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Saften af en halv citron
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom linserne i en støbejernsgryde med chili, hvidløg og salvie. Kom vand i kasserollen, så vandet er 2 cm over linserne. Bring vandet i kog, og lad linserne simre i 10-12 minutter, eller til de er ”al dente”.
  • 2
    Dræn linserne for kogevandet, og tilsæt rødvinseddike og olivenolie. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt til side.
  • 3
    Varm din støbejernpande op. Hæld et par spsk. olivenolie på panden, og steg pancetta til den er gylden og sprød. Lad stykkerne dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle.
  • 4
    Rids kammuslingerne på oversiden, ca. 3 mm dybt, og krydr med salt og peber.. Hæld et par spsk. olivenolie i den samme stegepande, og læg kammuslingerne med den ridsede side nedad. Kom også kapers og salvie på panden. Når kammuslingerne er gyldne på den ene side, vendes de. Pres citronsaft ud over, og tag panden af varmen. Eftervarmen i støbejernet steger kammuslingerne færdig.
  • 5
    Imens varmer du en anden støbejernspande op. Hæld 2 spsk. olivenolie på panden, og tilsæt linseblandingen og spinat. Når spinaten falder sammen, presses saften af en halv citron ud over blandingen. Smag til med salt og peber.
  • 6
    Server kammuslingerne med en skefuld linsesalat, et par skiver sprød pancetta og en citronbåd.