- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 12 kammuslinger
- 12 skiver pancetta
- 1 spsk. kapers
- 2 kviste salvie
- Olivenolie
- 1 citron
- Salt og peber
- 200 g grønne linser, tørrede
- 1 rød chili, hel
- 2 fed hvidløg, hele
- En kvist salvie
- 200 g frisk spinat
- 1 spsk. rødvinseddike
- 3 spsk. olivenolie
- Saften af en halv citron
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Kom linserne i en støbejernsgryde med chili, hvidløg og salvie. Kom vand i kasserollen, så vandet er 2 cm over linserne. Bring vandet i kog, og lad linserne simre i 10-12 minutter, eller til de er ”al dente”.
-
2Dræn linserne for kogevandet, og tilsæt rødvinseddike og olivenolie. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt til side.
-
3Varm din støbejernpande op. Hæld et par spsk. olivenolie på panden, og steg pancetta til den er gylden og sprød. Lad stykkerne dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle.
-
4Rids kammuslingerne på oversiden, ca. 3 mm dybt, og krydr med salt og peber.. Hæld et par spsk. olivenolie i den samme stegepande, og læg kammuslingerne med den ridsede side nedad. Kom også kapers og salvie på panden. Når kammuslingerne er gyldne på den ene side, vendes de. Pres citronsaft ud over, og tag panden af varmen. Eftervarmen i støbejernet steger kammuslingerne færdig.
-
5Imens varmer du en anden støbejernspande op. Hæld 2 spsk. olivenolie på panden, og tilsæt linseblandingen og spinat. Når spinaten falder sammen, presses saften af en halv citron ud over blandingen. Smag til med salt og peber.
-
6Server kammuslingerne med en skefuld linsesalat, et par skiver sprød pancetta og en citronbåd.