- Kød
Ingredienser
- 2 kg kyllingelår med skind
- 4 fed hvidløg, skrællet og skiveskåret
- 2 fennikler, skiveskåret
- 2 dåser à 400 g limabønner, drænet
- 250 ml hønsefond
- Valgfrit: Revet pecorino og dampet grønkål
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190 °C/ gas: 7
-
2Opvarm en smule olivenolie ved medium-varme i en 31cm oval gryde. Læg kyllingelårene med skindet nedad i den varme gryde, og steg dem, indtil de er gyldenbrune. Vend dem om og svits i 2 minutter på den anden side. Gentag, indtil kyllingelårene er brunet, og flyt dem til et omvendt grydelåg.
-
3Kom fennikel og hvidløg i gryden i ca. 5 minutter, indtil de er bløde. Tilsæt limabønner og fond. Smag til med salt og peber. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, oven på fennikel og limabønnerne. Stil gryden i ovnen i 35-40 minutter, og servér med dampet grønkål og revet pecorino.