- Chokolade
Ingredienser
- 500 g kagemel
- 2 spsk bagepulver
- 65 g sukker
- 5 g salt
- 6 store æg fra fritgående høns, blomme og hvide adskilt
- 5 dl mælk
- 5 ml vaniljeessens
- 100 ml smeltet smør
- 85 g mørke chokoladestykker
- 85 g karamelchokoladestykker
- 85 g hvide chokolade stykker
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
-
2Smør det store rektangulære Le Creuset-stegefad (33x26 cm).
-
3Sigt mel, bagepulver, sukker og salt sammen.
-
4Pisk æg, mælk og vanilje sammen i en stor skål.
-
5Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld de våde ingredienser i.
-
6Vend forsigtigt sammen til en jævn dej, men pas på ikke at blande dejen for meget.
-
7Pisk æggehviderne indtil de kan forme stive toppe, og vend dem i dejblandingen. Vend til sidst chokoladestykkerne i dejen.
-
8Hæld i den smurte form og bag i 45-50 minutter, indtil der ikke hænger noget fast på et spyd, som stikkes i.
-
9Servér den varm med brændte skumfiduser, smeltet chokolade og vaniljeis.