Stor, ovnbagt pandekage med tre slags chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
+10 +10
Stor, ovnbagt pandekage med tre slags chokolade
Den perfekte weekendforkælelse. Dette dekadente bagværk, der er tilberedt i Le Creuset-ovntilbehør, serveres bedst varmt lige ud af ovnen med ristede skumfiduser og vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g kagemel
  • 2 spsk bagepulver
  • 65 g sukker
  • 5 g salt
  • 6 store æg fra fritgående høns, blomme og hvide adskilt
  • 5 dl mælk
  • 5 ml vaniljeessens
  • 100 ml smeltet smør
  • 85 g mørke chokoladestykker
  • 85 g karamelchokoladestykker
  • 85 g hvide chokolade stykker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
  • 2
    Smør det store rektangulære Le Creuset-stegefad (33x26 cm).
  • 3
    Sigt mel, bagepulver, sukker og salt sammen.
  • 4
    Pisk æg, mælk og vanilje sammen i en stor skål.
  • 5
    Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld de våde ingredienser i.
  • 6
    Vend forsigtigt sammen til en jævn dej, men pas på ikke at blande dejen for meget.
  • 7
    Pisk æggehviderne indtil de kan forme stive toppe, og vend dem i dejblandingen. Vend til sidst chokoladestykkerne i dejen.
  • 8
    Hæld i den smurte form og bag i 45-50 minutter, indtil der ikke hænger noget fast på et spyd, som stikkes i.
  • 9
    Servér den varm med brændte skumfiduser, smeltet chokolade og vaniljeis.