- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1 kg strandkrabber
- 3 skalotteløg
- 1 fennikel
- 2 gulerødder
- 1 syrligt æble
- ½ dl cognac
- 1 L æblemost (IKKE koncentrat – kan erstattes med hvidvin)
- 5-8 laurbærblade
- 1 håndfuld kørvel
- 10-15 kviste timian
- 1 tsk. sorte peberkorn
- 3 dl fløde
- Æbleeddike
- Salt og peber
- 1 blomkål
- 50 g smør
- Blomsterkarse
- Rapsolie
-
Fremgangsmåde
-
1Hak skalotteløg, fennikel, gulerødder og æble groft. Svits 2-3 minutter i en smule olie i en gryde.
-
2Kom krabberne i og sørg for at de steger godt og får god varme. Kom cognacen på og sæt ild til den.
-
3Tilsæt æblemost og urter. Hvis mosten ikke dækker, kan du supplere op med en smule vand eller hvidvin. Kog under låg i 30 minutter.
-
4Sigt nu væsken fra og returner den til gryden. Kog bisquen ind til cirka halvdelen uden låg ved middelvarme. Tilsæt fløden og kog i 10 minutter. Smag til med salt, peber og en smule eddike.
-
5I en anden gryde med 3 dl vand og 25 g smør dampes det hele blomkål i 5-10 minutter til det er let mørt, men uden at det falder fra hinanden.
-
6Hæld vandet fra og tilsæt endnu 25 g smør.
-
7Steg blomkålen på både top og bund i gryden. Brænd eventuelt toppen med en creme brûlée-brænder for at give en smule kant.
-
8Skær blomkålen i skiver, server med bisque, tallerkensmækker og lidt rapsolie.