Sund gulerodskage med yoghurt- og honningglasur

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Sund gulerodskage med yoghurt- og honningglasur
Inspireret af den traditionelle gulerodskage kan du nyde denne sundere version, der er lavet med mandelmel og toppet med honning-yoghurtglasur.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL GULERODSKAGEN
  • 2 store æg
  • 250 ml græsk yoghurt
  • 80 ml mild vegetabilsk olie (raps/avocado)
  • 160 ml (11 spsk) honning
  • 125 ml mandeldrik
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 250 g mandelmel
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2,5 ml salt
  • 75 g ristede kokosflager
  • 200 g gulerødder, fint revet
  • Madlavningsspray
TIL PYNT
  • 250 ml græsk yoghurt
  • 125 ml (8 spsk) honning
  • Ristede kokosflager til pynt (valgfrit)
  • Pistacienødder til pynt (valgfrit)
  • Gojibær til pynt (valgfrit)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 170 °C, og smør en Le Creuset kvadratisk kageform på 23 cm.
  • 2
    Pisk æg, yoghurt, olie, honning, mandeldrik og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål, indtil det er godt blandet.
  • 3
    Sigt mandelmel, kanel, bagepulver, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser, og vend dem sammen, indtil det hele er blandet. Vend de revne gulerødder og de ristede kokosflager i.
  • 4
    Hæld det i den smurte form og bag i 30-40 minutter, eller der ikke hænger noget fast på et spyd, som stikkes i kagen.
  • 5
    Bland græsk yoghurt og honning i en skål, indtil det er blandet.
  • 6
    Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle i 2 timer eller mere.
  • 7
    Pynt kagen med yoghurtglasur og top med kokosflager, pistacienødder og gojibær.
  • 8
    Skær den i 9 portioner, og nyd den.