- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 2 store æg
- 250 ml græsk yoghurt
- 80 ml mild vegetabilsk olie (raps/avocado)
- 160 ml (11 spsk) honning
- 125 ml mandeldrik
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 250 g mandelmel
- 1 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2,5 ml salt
- 75 g ristede kokosflager
- 200 g gulerødder, fint revet
- Madlavningsspray
- 250 ml græsk yoghurt
- 125 ml (8 spsk) honning
- Ristede kokosflager til pynt (valgfrit)
- Pistacienødder til pynt (valgfrit)
- Gojibær til pynt (valgfrit)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 170 °C, og smør en Le Creuset kvadratisk kageform på 23 cm.
-
2Pisk æg, yoghurt, olie, honning, mandeldrik og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål, indtil det er godt blandet.
-
3Sigt mandelmel, kanel, bagepulver, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser, og vend dem sammen, indtil det hele er blandet. Vend de revne gulerødder og de ristede kokosflager i.
-
4Hæld det i den smurte form og bag i 30-40 minutter, eller der ikke hænger noget fast på et spyd, som stikkes i kagen.
-
5Bland græsk yoghurt og honning i en skål, indtil det er blandet.
-
6Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle i 2 timer eller mere.
-
7Pynt kagen med yoghurtglasur og top med kokosflager, pistacienødder og gojibær.
-
8Skær den i 9 portioner, og nyd den.