Suppe af stegt gulerod og pastinak med salsa af ristede hasselnødder

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Suppe af stegt gulerod og pastinak med salsa af ristede hasselnødder
En smagfuld, mættende suppe med stegt gulerod og pastinak. Hasselnøddesalsa er det perfekte tilbehør, som giver sprødhed og konsistens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL SUPPEN
  • 5 gulerødder (700 g), skrællet og grofthakket
  • 4 pastinakker (250 g), skrællet og grofthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk (45 ml) olivenolie
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 3 kviste timian, bladene plukkes af
  • 1 gult løg i tern
  • 1 tsk (5 ml) spidskommenfrø
  • 3/4 tsk stødt koriander
  • 1,25 liter grøntsagsfond
  • 1 dåse kokosmælk à 400 g
TIL SALSA AF RISTEDE HASSELNØDDER
  • 60 g hasselnødder, ristet og grofthakket
  • En håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Skallen af 1 citron
  • 2 spsk (30 ml) citronsaft
  • 60 ml ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk (10 ml) honning
  • Flager af havsalt og friskkværnet peber efter smag
VED SERVERING
  • 80 ml yoghurt eller frisk fløde, valgfrit
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C. Læg gulerod, pastinak og hvidløg i en bradepande. Fordel 2 spsk olivenolie hen over. Krydr med salt og sort peber. Drys timian over og vend det hele, så det bliver dækket. Lad det stege i 40-45 minutter, og vend grøntsagerne, når halvdelen af tiden er gået.
  • 2
    Varm den resterende olie i Le Creusets runde Signature-gryde på 24 cm. Tilsæt løg og sautér det over medium varme i 6-8 minutter, indtil det er blødt. Tilsæt spidskommen og koriander og lad det stege i endnu 1 minut.
  • 3
    Læg de stegte grøntsager i gryden. Tilsæt fond og lad det komme i kog. Sæt låget delvist på, og lad retten simre i 10-12 minutter. Hæld det hele op i en blender og kør det til en glat suppe. Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt kokosmælk og varm det hele igennem.
  • 4
    Til salsaen hældes alle ingredienser i en skål og blandes sammen.
  • 5
    Øs suppen op i varmede skåle. Pynt med en spiseskefuld yoghurt eller fløde og server hasselnøddesalsaen ved siden af.