Suppe med ærter og kokos

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Suppe med ærter og kokos
“Når jeg er sulten, utålmodig og ikke har noget i køleskabet, så er det denne opskrift, jeg finder frem. For at kunne være meget hurtig, er det vigtigt at bruge den rigtige gryde. En lille, dyb gryde vil ikke komme i kog lige så hurtigt, så jeg foreslår en dyb, bred en af slagsen – ideelt set i støbejern. Hvis du ikke har forårsløg, kan du sagtens bruge normale løg, men så skal retten måske have lidt længere”. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 bund forårsløg
  • 1 tsk kokos- eller olivenolie
  • 1 kg frosne ærter
  • 1 dåse kokosmælk på 400 g, hvor en lille smule af cremen øverst gemmes til pynt ved serveringen
  • 1 spsk grøntsagsbouillon som pulver, eller ½ terning
  • 1 stort bundt basilikum
  • 1 citronen
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fyld en kedel med vand og sæt den til at koge. Find alle dine ingredienser og al grejet frem, så du er klar.
  • 2
    Sæt en Le Creuset 24 cm rund gryde med dens låg på over på medium varme.
  • 3
    Hak forårsløgene meget fint og kom dem i gryden med kokosolien. Steg i 4 minutter, indtil de er bløde.
  • 4
    Tilføj ærterne til gryden sammen med kokosmælken, bouillonpulveret eller -terningen og 7,5 dl kogende vand. Sæt derefter låget på og bring i kog.
  • 5
    Når det koger, skruer du ned for varmen og lader det simre i 6 minutter, indtil ærterne er tilberedt.
  • 6
    Fjern den fra blusset. Tilføj det meste af basilikummen, med stilke og det hele, sammen med citronen, og brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er superblød.
  • 7
    Øs den op i skåle og server den med en lille smule olivenolie og resten af basilikummen.
  • 8
    Fordel den kokoscreme, som du har gemt til pynt, over suppen og rør let gennem suppen med løs hånd.