- Grøntsager
Ingredienser
- 1 bund forårsløg
- 1 tsk kokos- eller olivenolie
- 1 kg frosne ærter
- 1 dåse kokosmælk på 400 g, hvor en lille smule af cremen øverst gemmes til pynt ved serveringen
- 1 spsk grøntsagsbouillon som pulver, eller ½ terning
- 1 stort bundt basilikum
- 1 citronen
- Ekstra jomfruolivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Fyld en kedel med vand og sæt den til at koge. Find alle dine ingredienser og al grejet frem, så du er klar.
-
2Sæt en Le Creuset 24 cm rund gryde med dens låg på over på medium varme.
-
3Hak forårsløgene meget fint og kom dem i gryden med kokosolien. Steg i 4 minutter, indtil de er bløde.
-
4Tilføj ærterne til gryden sammen med kokosmælken, bouillonpulveret eller -terningen og 7,5 dl kogende vand. Sæt derefter låget på og bring i kog.
-
5Når det koger, skruer du ned for varmen og lader det simre i 6 minutter, indtil ærterne er tilberedt.
-
6Fjern den fra blusset. Tilføj det meste af basilikummen, med stilke og det hele, sammen med citronen, og brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er superblød.
-
7Øs den op i skåle og server den med en lille smule olivenolie og resten af basilikummen.
-
8Fordel den kokoscreme, som du har gemt til pynt, over suppen og rør let gennem suppen med løs hånd.